Extrem de sanatos, usturoiul are dezavantajul ca nu poate fi consumat la orice masa si nici cu oricine. Insa aceasta problema si-a gasit o rezolvare, odata cu intrarea pe piata a usturoiului negru. Odata consumat, acesta ofera toata savoarea si ceva dulceata in plus, fara a lasa dire de miros in urma. Nu lasa gust neplacut si nici miros, ceea ce il face foarte cautat. Din pacate, si pretul este pe masura, putind fi cumparat din supermarketurile britanice la pretul de 5,49 de lire sterline capatina. Usturoiul care face furori mai nou, putind fi consumat fara grija la intilnire, nu se deosebeste cu nimic de soiurile cunoscute, singura diferenta constind in felul in care este tratat dupa ce a fost cules. Practic, acesta se lasa la fermentat, la temperaturi inalte, timp de o luna. Rezultatul: un usturoi aparent identic, dar negru la interior. Daca pentru americani si europeni este o noutate, tehnica este cunoscuta de ceva vreme in Thailanda si Coreea. Pe linga sosuri si mincaruri, adesea este folosit si in bauturi, pe care le indulceste.
Scris de Ziarul National
Usturoi negru pentru o respiratie proaspata
Ultimele știri
Plantele Care Vindecă Mintea: 7 Remedii Naturale Pentru Echilibru Emoțional
💡 Introducere: Când natura devine terapeutÎntr-o societate în care stresul cronic a devenit normalitate, iar stările de anxietate afectează tot mai mulți români, plantele...
A fost semnat Memorandumul de Înțelegere între JP Srbijagas și SNTGN Transgaz SA – FOTO
Memorandumul de Înțelegere între JP Srbijagas (Republica Serbia) și SNTGN Transgaz SA (România) a fost semnat vineri, 27 iunie, la sediul Reprezentanței Transgaz din...
