Extrem de sanatos, usturoiul are dezavantajul ca nu poate fi consumat la orice masa si nici cu oricine. Insa aceasta problema si-a gasit o rezolvare, odata cu intrarea pe piata a usturoiului negru. Odata consumat, acesta ofera toata savoarea si ceva dulceata in plus, fara a lasa dire de miros in urma. Nu lasa gust neplacut si nici miros, ceea ce il face foarte cautat. Din pacate, si pretul este pe masura, putind fi cumparat din supermarketurile britanice la pretul de 5,49 de lire sterline capatina. Usturoiul care face furori mai nou, putind fi consumat fara grija la intilnire, nu se deosebeste cu nimic de soiurile cunoscute, singura diferenta constind in felul in care este tratat dupa ce a fost cules. Practic, acesta se lasa la fermentat, la temperaturi inalte, timp de o luna. Rezultatul: un usturoi aparent identic, dar negru la interior. Daca pentru americani si europeni este o noutate, tehnica este cunoscuta de ceva vreme in Thailanda si Coreea. Pe linga sosuri si mincaruri, adesea este folosit si in bauturi, pe care le indulceste.
Scris de Ziarul National
Usturoi negru pentru o respiratie proaspata
Ultimele știri
Fost ministru al Apărării, după ce Nicușor Dan, „președintele abia ales”, a lipsit de la ceremoniile de Ziua Marinei: „Un gest urât față de…”
Absența lui Nicușor Dan de la ceremoniile dedicate Zilei Marinei Române, de la Constanța, nu a trecut neobservată, și nu doar la nivelul presei....
VIDEO. Incendiu puternic, cu degajări mari de fum, la un depozit din Iași. A fost emis mesaj RO-Alert
Pompierii ieșeni au intrat în alertă, vineri, 15 august, și s-au mobilizat pentru a interveni în vederea stingerii unui incendiu puternic ce a pornit...
