Cauta

Legumele congelate, mai proaspete decit cele… proaspete!

Legumele congelate contin mai multe substante nutritive decit cele vindute in magazine la standurile de legume proaspete, sustin cercetatorii britanici.

Cantitatea de substante nutritive si vitamine din legume incepe sa scada progresiv din momentul culegerii, iar timpul pierdut de acestea in retelele de distributie le face sa ajunga in farfuriile consumatorilor mai putin proaspete, tehnic vorbind, decit legumele congelate.
Legumele proaspete cumparate din magazine pot fi vechi de cel putin doua saptamini, timp in care au stat in depozite si in reteaua de distributie, inainte sa ajunga pe raft, la care se adauga citeva zile de stat in camara, inainte de a fi gatite. Astfel, legumele ajung sa-si piarda o mare parte din vitamine si nutrienti. Cercetatorii sustin ca fasolea verde isi pierde 45% din nutrienti, in timpul acesta, broccoli si conopida, 25%, mazarea, 15%, iar morcovii ajung sa piarda pina la 10% din vitamine si substantele nutritive. In schimb, prospetimea legumelor abia culese este pastrata mai bine de frig si de ambalajele din plastic in care sint gasite acestea in lazile frigorifice.l

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Țările UE vor ceda puterea pentru o piață financiară în stil american?
  • Opriți USR până nu amanetează toată România!
  • PSD bagă bățul prin gard. Austeritatea Guvernului Bolojan bagă românii în cea mai cruntă sărăcie din ultimii 25 de ani
  • De ce ”gardienii euro” vor menține ratele dobânzilor până în 2026
  • Statele Unite întind arcul către Venezuela. Lansează săgeata sau renunță?
  • Suspiciune de sabotaj în sectorul porcinelor. Virusul pestei, împrăștiat cu dronele
  • Ucraina, terifiată de tricolori: “Nu vrem România!”
  • Pentru prima dată în 20 de ani, firmele investesc în exces
  • Europa are pământuri rare, dar stă la mila Chinei
  • Exit mobile version