Cauta

Legumele congelate, mai proaspete decit cele… proaspete!

Legumele congelate contin mai multe substante nutritive decit cele vindute in magazine la standurile de legume proaspete, sustin cercetatorii britanici.

Cantitatea de substante nutritive si vitamine din legume incepe sa scada progresiv din momentul culegerii, iar timpul pierdut de acestea in retelele de distributie le face sa ajunga in farfuriile consumatorilor mai putin proaspete, tehnic vorbind, decit legumele congelate.
Legumele proaspete cumparate din magazine pot fi vechi de cel putin doua saptamini, timp in care au stat in depozite si in reteaua de distributie, inainte sa ajunga pe raft, la care se adauga citeva zile de stat in camara, inainte de a fi gatite. Astfel, legumele ajung sa-si piarda o mare parte din vitamine si nutrienti. Cercetatorii sustin ca fasolea verde isi pierde 45% din nutrienti, in timpul acesta, broccoli si conopida, 25%, mazarea, 15%, iar morcovii ajung sa piarda pina la 10% din vitamine si substantele nutritive. In schimb, prospetimea legumelor abia culese este pastrata mai bine de frig si de ambalajele din plastic in care sint gasite acestea in lazile frigorifice.l

Ultimele stiri

  • Horoscop 20 iunie 2025 – Ai încredere în ideile tale
  • Alege ce citești
  • 2025, anul nefast al pieței de lux?
  • Supermașinile electrice, jucării inutile
  • Gaura din buget, acoperită cu bani de la fraieri. Adică de la noi
  • Mesajul României e clar. Nu poate să reducă taxele la energie
  • Misiune dificilă pentru europeni: discuții nucleare cu Iranul
  • Schemă de jaf din bugetul statului. Firmele achiziționau masă lemnoasă de la Romsilva și își declarau falimentul
  • Euro global, iluzia Christinei Lagarde
  • Tăietorul de posturi: Mark Rutte ”face un DOGE în NATO”
  • Exit mobile version