Cauta

Bucatarii francezi abandoneaza traditia in favoarea microundelor

Intr-o lume din ce in ce mai plina de junk-food, Franta era considerata a fi ultimul bastion al traditiei culinare rafinate. Dar ce a fost, nu mai este. Dintr-un recent documentar realizat – cu camera ascunsa – de postul de televiziune francez Canal Plus, rezulta ca pina si cele mai pline de pretentii restaurante pariziene au trecut pe semiprepatare (multe dintre ele cumparate de la „fabrici de mincare” cum ar fi Bonduelle), pe care le incalzesc in cuptoare cu microunde. Duse sint „bunele vremuri de odinioara” ale gastronoiei franceze, cind bucatarii gateau „ca la mama acasa”, dar cu un rafinament neegalat in nicio parte a globului! Si cu mai mult respect pentru buzunarul clientului… In aceste conditii, nu trebuie sa mai mire pe nimeni ca vinzarile lantului McDonald’s au crescut spectaculos ca urmare a recesiunii? Si ca Daniel Coudreaut, „manager de meniuri” si „director al inovatiei culinare” de la McDonald’s, este considerat a fi cel mai influent bucatar din SUA?
l

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Inteligența artificială, bulă sau breakout?
  • Război în Sistem: Nicușor Dan sfâșie haita de la Cotroceni
  • Șantierul Naval Mangalia, în situație critică. Ori îl iau olandezii în contul datoriei pretinse ori se vinde pe bucăți
  • Alarmă financiară: băncile din zona euro trebuie să se pregătească pentru ”șocuri fără precedent”
  • China vede Europa ca un pion al Americii
  • Cât costă să vezi Barcelona pe Camp Nou
  • Economia se prăbușește, dar băncile și afacerile cu energia obțin profituri imense
  • LOVITURĂ: Florentino Perez vinde o parte din Real Madrid!
  • Transportul militar, vulnerabilitatea UE
  • Exit mobile version