Cauta

Bucatarii francezi abandoneaza traditia in favoarea microundelor

Intr-o lume din ce in ce mai plina de junk-food, Franta era considerata a fi ultimul bastion al traditiei culinare rafinate. Dar ce a fost, nu mai este. Dintr-un recent documentar realizat – cu camera ascunsa – de postul de televiziune francez Canal Plus, rezulta ca pina si cele mai pline de pretentii restaurante pariziene au trecut pe semiprepatare (multe dintre ele cumparate de la „fabrici de mincare” cum ar fi Bonduelle), pe care le incalzesc in cuptoare cu microunde. Duse sint „bunele vremuri de odinioara” ale gastronoiei franceze, cind bucatarii gateau „ca la mama acasa”, dar cu un rafinament neegalat in nicio parte a globului! Si cu mai mult respect pentru buzunarul clientului… In aceste conditii, nu trebuie sa mai mire pe nimeni ca vinzarile lantului McDonald’s au crescut spectaculos ca urmare a recesiunii? Si ca Daniel Coudreaut, „manager de meniuri” si „director al inovatiei culinare” de la McDonald’s, este considerat a fi cel mai influent bucatar din SUA?
l

Ultimele stiri

  • Inteligența artificială ne crește copiii. Și noi ne uităm în altă parte
  • Cum să-ți construiești un ritual de sănătate dimineața: Startul ideal pentru minte și corp
  • Geometria Sacră a Sănătății: Cum ne influențează șirul lui Fibonacci corpul, hrana și vindecarea
  • Lista posibililor miniștri din viitorul GUVERN (surse)/Nume surpriză vehiculate
  • Cât de cald va fi, în weekend, în Capitală. ANM, prognoză specială pentru București
  • FMI, recomandări pentru România: renunțarea la cota unică de impozitare a veniturilor, creșterea TVA, a accizelor
  • Baia de Pădure – Terapia verde care vindecă mintea și întărește imunitatea
  • VIDEO. Călin Georgescu, aclamat de susținători la ieșirea de la Parchet: Controlul judiciar, prelungit
  • Comunicat de presă PGV Alert Concept SRL
  • Breaking News… în jurul lumii: UE reintroduce tarife pentru produse ucrainene
  • Exit mobile version