Cauta

Bucatarii francezi abandoneaza traditia in favoarea microundelor

Intr-o lume din ce in ce mai plina de junk-food, Franta era considerata a fi ultimul bastion al traditiei culinare rafinate. Dar ce a fost, nu mai este. Dintr-un recent documentar realizat – cu camera ascunsa – de postul de televiziune francez Canal Plus, rezulta ca pina si cele mai pline de pretentii restaurante pariziene au trecut pe semiprepatare (multe dintre ele cumparate de la „fabrici de mincare” cum ar fi Bonduelle), pe care le incalzesc in cuptoare cu microunde. Duse sint „bunele vremuri de odinioara” ale gastronoiei franceze, cind bucatarii gateau „ca la mama acasa”, dar cu un rafinament neegalat in nicio parte a globului! Si cu mai mult respect pentru buzunarul clientului… In aceste conditii, nu trebuie sa mai mire pe nimeni ca vinzarile lantului McDonald’s au crescut spectaculos ca urmare a recesiunii? Si ca Daniel Coudreaut, „manager de meniuri” si „director al inovatiei culinare” de la McDonald’s, este considerat a fi cel mai influent bucatar din SUA?
l

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Un președinte tratat ca un rege de un rege adevărat
  • Premieră istorică: Italia, la fel de credibilă ca Franța pe piețele financiare
  • PSD predă România USR
  • Yuanul chinezesc vs dolarul american
  • Noua eră a armelor nucleare
  • Haaland de Catalunya…100 de milioane pe masă!
  • Europenii rămân fără medicamente?
  • UPDATE. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, rezultat POZITIV la un test rapid pentru marijuana – VIDEO
  • Arme din SUA pentru Ucraina. Cine plătește 3,6 miliarde de dolari
  • Exit mobile version