AcasăOldBucatarii francezi abandoneaza traditia in favoarea microundelor

Bucatarii francezi abandoneaza traditia in favoarea microundelor

Intr-o lume din ce in ce mai plina de junk-food, Franta era considerata a fi ultimul bastion al traditiei culinare rafinate. Dar ce a fost, nu mai este. Dintr-un recent documentar realizat – cu camera ascunsa – de postul de televiziune francez Canal Plus, rezulta ca pina si cele mai pline de pretentii restaurante pariziene au trecut pe semiprepatare (multe dintre ele cumparate de la „fabrici de mincare” cum ar fi Bonduelle), pe care le incalzesc in cuptoare cu microunde. Duse sint „bunele vremuri de odinioara” ale gastronoiei franceze, cind bucatarii gateau „ca la mama acasa”, dar cu un rafinament neegalat in nicio parte a globului! Si cu mai mult respect pentru buzunarul clientului… In aceste conditii, nu trebuie sa mai mire pe nimeni ca vinzarile lantului McDonald’s au crescut spectaculos ca urmare a recesiunii? Si ca Daniel Coudreaut, „manager de meniuri” si „director al inovatiei culinare” de la McDonald’s, este considerat a fi cel mai influent bucatar din SUA?
l

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
49 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger