AcasăOldSupa de 100 de dolari

Supa de 100 de dolari

Shoichi Fujimaki, bucatar-sef si patronul a doua restaurante din Tokio, a recreat o reteta pentru una dintre cele mai populare si mai ieftine feluri de mincare din Japonia: supa cu taitei. Considerata in general mincarea saracului, aceasta fiertura deloc pretentioasa poate fi cumparata si pe strada la preturi ce nu depasesc 10 dolari. Fujimaki insa a decis sa o reinventeze. Supa lui, desi arata la fel de banal ca si surata populara, este fiarta din peste 20 de ingrediente care, spune chef-ul, ii dau un gust unic, fiindca reprezinta: „toti cei 25 de ani ai mei de experienta condensati intr-un bol. Restaurantul meu e singurul din lume unde poate fi degustata.“ Iar clientii spun ca merita fiecare banut. Incurajat de succesul supei sale, Fujimaki spune ca va incerca sa deschida pina in august un restaurant in Los Angeles. Nu s-a hotarit cit sa le ceara americanilor pentru o portie din licoarea lui fermecata.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
33 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger