Shoichi Fujimaki, bucatar-sef si patronul a doua restaurante din Tokio, a recreat o reteta pentru una dintre cele mai populare si mai ieftine feluri de mincare din Japonia: supa cu taitei. Considerata in general mincarea saracului, aceasta fiertura deloc pretentioasa poate fi cumparata si pe strada la preturi ce nu depasesc 10 dolari. Fujimaki insa a decis sa o reinventeze. Supa lui, desi arata la fel de banal ca si surata populara, este fiarta din peste 20 de ingrediente care, spune chef-ul, ii dau un gust unic, fiindca reprezinta: „toti cei 25 de ani ai mei de experienta condensati intr-un bol. Restaurantul meu e singurul din lume unde poate fi degustata.“ Iar clientii spun ca merita fiecare banut. Incurajat de succesul supei sale, Fujimaki spune ca va incerca sa deschida pina in august un restaurant in Los Angeles. Nu s-a hotarit cit sa le ceara americanilor pentru o portie din licoarea lui fermecata.
Scris de Ziarul National
Supa de 100 de dolari
Ultimele știri
Inteligența artificială, bulă sau breakout?
Soarta pariurilor uimitoare ale Wall Street pe inteligența artificială va depinde în totalitate de rezultatele Nvidia.La trei ani de la debutul ChatGPT,...
Război în Sistem: Nicușor Dan sfâșie haita de la Cotroceni
Iată, în sfârșit, adevărul gol-goluț pe care îl bănuiam, dar foarte puțini dintre noi au îndrăznit să-l spună cu voce tare. Îndepărtarea lui Ludovic...
