Cauta

Ciocolata te fereste de atacul cerebral

De parca mai era nevoie de inca un motiv pentru un desfriu dulce cu ciocolata, oamenii de stiinta canadieni au descoperit ca aceasta micsoreaza considerabil riscul de atac cerebral. Un studiu realizat pe 50.000 de oameni de catre cercetatorii de la Universitatea Toronto, din Canada, arata ca cei care consuma in mod curent ciocolata, circa un baton pe saptamina, prezinta un risc cu 22% mai mic de a suferi un atac cerebral.
Ciocolata este de folos si celor care au trecut deja printr-un astfel de episod neplacut, 50 de grame pe saptamina micsorindu-le riscul de mortalitate, ca urmare a atacului, cu 46%. Secretul ar putea consta in flavonoide, antioxidantii benefici continuti de ciocolata.
Insa tot ce sare peste cantitatile nominalizate de cercetatori devine nociv, pentru ca ciocolata contine, de asemenea, si grasimi saturate.

Ultimele stiri

  • Programul nuclear al Iranului, de la origini până la conflictul actual
  • Investitorii se pregătesc pentru scumpirea petrolului
  • Ultimele zile ale puterii americane?
  • Trump nu mai este un „pacificator” în Orientul Mijlociu
  • Cartel Alfa, mesaj dur pentru Nicușor Dan: ”Consilierii prezidențiali apără interesele companiilor străine”
  • A început bătălia pentru apă. Se cere partajarea resurselor între statele UE
  • Alexis „Bad Boy” Mac Allister a comis-o!
  • Noul star al lui Manchester City, viață de film
  • Războiul, tot mai aproape. Parlamentarii cer scoaterea obiectivelor militare în afara orașelor
  • Regimul iranian și lupta sa pe două fronturi
  • Exit mobile version