Cauta

Ciocolata te fereste de atacul cerebral

De parca mai era nevoie de inca un motiv pentru un desfriu dulce cu ciocolata, oamenii de stiinta canadieni au descoperit ca aceasta micsoreaza considerabil riscul de atac cerebral. Un studiu realizat pe 50.000 de oameni de catre cercetatorii de la Universitatea Toronto, din Canada, arata ca cei care consuma in mod curent ciocolata, circa un baton pe saptamina, prezinta un risc cu 22% mai mic de a suferi un atac cerebral.
Ciocolata este de folos si celor care au trecut deja printr-un astfel de episod neplacut, 50 de grame pe saptamina micsorindu-le riscul de mortalitate, ca urmare a atacului, cu 46%. Secretul ar putea consta in flavonoide, antioxidantii benefici continuti de ciocolata.
Insa tot ce sare peste cantitatile nominalizate de cercetatori devine nociv, pentru ca ciocolata contine, de asemenea, si grasimi saturate.

Ultimele stiri

  • Jaful din banii publici, protejat prin lege. Achizițiile și consumul de medicamente din spitale nu sunt controlate
  • Călin Georgescu, din nou la instanță: „În spatele păduchilor au apărut șobolanii politicii românești”
  • Pesede, pesede, viitorul țării e!
  • Aurul, joc de poker
  • Cercetătorul Ilia Stambler propune un program România–Israel pentru cercetarea îmbătrânirii: «Speranța de viață sănătoasă poate fi prelungită»
  • Centrele de date, o povară pentru sistemul energetic muribund al Europei. Congestiile de rețea, costuri de peste 4 miliarde euro
  • Riadul își ajustează strategia: tratatul deplin cu SUA devine tot mai improbabil
  • Update/După Plauru, încă o localitate din judeţul Tulcea este evacuată preventiv, după ce o navă plină cu GPL a luat foc pe Dunăre
  • Caz ORIPILANT! Planul diabolic al unui cuplu din Galați a intrat în atenția autorităților! Doi copilași, victime ale unor abuzuri incredibile!
  • Noua cursă a înarmărilor din Occident: vânzarea păcii pentru a cumpăra războiul
  • Exit mobile version