Cauta

Tinerii români, Trendy, high-tech & no tv

Cine sint tinerii de astazi si ce vor ei? Avem doua intrebari la care a incercat sa raspunda GfK România. Compania a derulat la sfirsitul anului 2009 un studiu care si-a propus sa realizeze un portret al tinerilor de azi, avind in centru tocmai generatia adolescentilor si tinerilor intre 15 – 20 de ani.

*Sensibili…*
Concluziile studiului arata ca tinerii intre 15 – 20 de ani sint foarte sensibili la felul in care sint perceputi de cei din jurul lor, mai ales la perceptiile grupurilor din care fac parte, aici dorind in primul rind sa-si impuna personalitatea si sa iasa in evidenta. “De asemenea, ramine valabil eternul conflict intre generatii. Isi doresc sa fie luati in seama de catre adulti, sa fie ascultati si valorizati, chiar admirati si apreciati pentru ideile si actiunile lor. Generatia 15-20 de ani din 2009 are incredere in propriile forte si pune sub semnul intrebarii toate normele societatii din dorinta de a trai experiente noi, de a testa totul pe propria piele”, declara Oana Mirila, director cercetare calitativa GfK România.

*Haine cool*

Potrivit studiului, tinerii pun mare pret pe felul in care arata. Starea lor de bine depinde in foarte mare masura de aspectul lor exterior – nu doar imbracamintea fiind importanta, ci intregul look, inclusiv tunsoarea si restul accesoriilor. Ţinuta standard presupune: conversi, jeansi, tricou si hanorac imprimate, esarfa, caciula sau sapca trendy, geanta sport, bratari. Mai mult, tinerii percep tehnologia ca pe ceva obligatoriu pentru timpurile noastre, cele mai importante repere ale lor fiind telefonul mobil, mp3 playerul si
PC-ul cu acces la Internet. In fapt, tehnologia reprezinta un facilitator al unui stil de viata si un indicator de status.

*Bye, bye TV*

In ceea ce priveste raportarea la mass-media si gradul de expunere, studiul arata ca media clasica (TV, radio, presa scrisa) nu mai face parte din activitatile de timp liber preferate de tineri. Timpul in fata televizorului sau ascultind radioul a fost inlocuit de timpul petrecut in fata calculatorului, conversind cu grupul de prieteni in retelele sociale si de iesirile in oras cu acestia. “Nu ne regasim deloc in oferta televiziunilor. Mai vezi ceva pentru ca e televizorul deschis de parinti si treci prin zona in momentul ala. Dar nu exista un program pe vreunul din canalele noastre care sa ma faca sa imi doresc sa-l urmaresc”, spune un tinar participant la studiu.
l

Ultimele stiri

  • Ofensivă economică europeană: 20 de bănci rusești, în pragul excluderii din SWIFT
  • Breaking news… în jurul lumii: Crize în lanț, atacuri și alianțe fragile
  • Comunicat de presă KOMORA ENGINEERING SRL
  • Călătorul aerian = vaca de muls a companiilor low cost!
  • Inspector superior din cadrul ANAF, reținut de DNA. Procurorii îl acuză de trafic de influență
  • Update. PLAN ROȘU în județul Iași: un autocar și un camion, implicate într-un grav accident/17 persoane, transportate la spital – FOTO
  • Insomnia Nu Este Doar Despre Somn: Cauze Profunde și Soluții Naturale
  • Influencerul român, noul Dumnezeu cu ring light: fără creier, dar cu like-uri divine
  • Cum va fi vremea în iunie. Estimările meteorologilor pentru prima lună de vară/Ce vești vin de la ANM
  • Dragnea spune că Ponta „a fost păcălit” să candideze: „El a avut un singur rol: să ia cât mai multe voturi de la Crin”
  • Exit mobile version