AcasăOldCe trebuie sa stii despre fibrele din alimentatie

Ce trebuie sa stii despre fibrele din alimentatie

Fibrele scad riscul aparitiei si dezvoltarii bolilor cronice, previn constipatiile si chiar aparitia cancerului, in special cel la colon si sin. Au o influenta majora asupra scaderii valorii colesterolului si reduc riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Mai mult, specialistii sint de parere ca influenteaza si valorile glicemiei. Fibrele din alimentatie sint solubile si insolubile si nu pot fi digerate. Pentru ca nu sint absorbite si nu influenteaza sistemul circulator, nu pot fi transformate in energie. Un organism sanatos are nevoie de 75% fibre insolubile si 25% solubile.
– Fibrele insolubile favorizeaza tranzitul intestinal si controleaza aciditatea stomacala. Previn constipatiile si indeparteaza toxinele de la nivelul colonului. In cancerul de colon, fibrele au proprietatea de a mentine un Ph normal si impiedica formarea substantelor cancerigene. Legumele verzi, fructele cu coaja groasa, semintele, nucile si fainoasele sint surse de fibre insolubile.
– Fibrele solubile influenteaza absorbtia zaharului din hrana zilnica. Influenteaza valorile colesterolului si au proprietatea de a reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Pentru diabetici, fibrele solubile regleaza valoarea glicemiei. Pot fi preluate din fructe (mere, portocale), morcovi, fructe uscate, orz sau pastai.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger