La doar citeva ore dupa aterizarea sa in Moldova, Traian Basescu a putut constata personal avantajul de a fi in apropierea Cahulului si nu a Kabulului. Astfel, in locul specialitatilor traditionale arabesti – nu toate pe placul europenilor, Basescu s-a putut ospata cu animale binecunoscute in arealul nostru cultural: rata, vitel, somon. Potolirea necesitatilor gastronomice ale presedintelui român a avut loc la restaurantul “Casa Vinului” din Chisinau (proprietatea afaceristului Victor Selin, vreun “mogul” si el pe aratura de peste Prut…). Aici musafirul a fost ospatat cu “salata din somon, cu rucola si rosii ceri cu sos picant, file de rata, cu sos de pomusoare si para marinata in spumant, costite de vitel cu mix de legume, coapte la gratar, la desert, pandispan cu fructe si caramel”. Fiecare rind de mincare a fost udat cu “citeva gituri de vin de diferite feluri”. Desi nimic din insiruirea de mai sus nu are vreo legatura cu bucataria moldoveneasca traditionala, Basescu s-a aratat incintat de tratatie, bucatarul-sef mentionind chiar ca oaspetele s-a declarat “foarte multumit”. Trecind in revista meniul, este clar de ce Mircea Geoana a declarat ca si el tot in Moldova ar fi facut prima vizita oficiala, daca ar fi fost sa fie el la Cotroceni. Cum insa lucrurile nu stau deloc asa, Geoana nu are decit sa saliveze, plin de pofta, la rata lui Basescu si sa se multumeasca cu dumicatii indigesti indesati pe gitul sau de colegii de partid.
Scris de Ziarul National
Basescu papa rata moldoveneasca
Ultimele știri
Adriana Săftoiu, în cărți pentru șefia TVR
Se anunță schimbări la nivelul conducerii Televiziunii Publice (TVR), context în care a reapărut în atenție numele unui fost consilier prezidențial, o persoană al...
Aubrey de Grey, pionierul mondial al longevității, la București: „Avem 50% șanse ca întinerirea celulară să depășească îmbătrânirea în următorii 15 ani”
România a devenit, pe 11 noiembrie, punctul zero al unui eveniment care schimbă fundamental felul în care omenirea înțelege vârsta, boala și sănătatea. La...
