AcasăOldAtentie la hrana procesata - contine sare in exces

Atentie la hrana procesata – contine sare in exces

Multe din alimentele procesate, mai ales sosurile, cremele si produsele din carne, contin prea multa sare, potrivit unui studiu. Persoanele care consuma sare in exces prezinta mai multe riscuri de a suferi de hipertensiune arteriala si de maladii cardiace, pe masura ce inainteaza in virsta. Oficialitatile din domeniul sanatatii publice incearca sa determine producatorii sa reduca nivelul de sare din alimentele procesate. Cercetatorii au descoperit variatii mari ale nivelului de sare in cadrul anumitor categorii de alimente. De exemplu, cel mai sarat tip de brinza tare contine un nivel de sodiu de sase ori mai mare decit cel mai putin sarat tip de brinza tare. In categoria produselor din carne procesata unele alimente contin o cantitate de sare de 14 ori mai mare decit altele, in timp ce in categoria cartofilor congelati diferenta este de 100 ori mai mare. Sosurile si cremele pot contine pina la 1.283 mg per 100 g, produsele din carne procesata – pina la 846 mg per 100 g, acestea fiind categoriile cu cel mai mare nivel de sodiu, in medie. Cerealele, fructele si legumele au cele mai mici niveluri de sodiu, in medie, 206 mg per 100 g, respectiv 211 mg per 100 g. Aproape doua treimi din cele 33 de categorii de alimente analizate aveau concentratii de sare, in medie, mai mari decit cele impuse de standardele autoritatilor din sanatatea publica. Piinea, produsele din carne procesata, sosurile si conservele de legume includ cele mai multe subcategorii cu concentratii de sare peste nivelul acceptat.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
44 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger