AcasăOldExtern pe scurt

Extern pe scurt

Terorism cu parapanta
Autoritatile de la New Delhi se asteapta la noi atacuri din partea gruparii teroriste pakistaneze Lashkar-e-Taiba, care in anul 2008 a distrus intreg centrul comercial al orasului Mumbai. De aceasta data insa, serviciile secrete indiene se tem de un atac aerian, dar nu cu avioane deturnate, cum a fost cel din 11 septembrie 2001, ci… cu parapantele. Un parapantist cu experienta poate folosi curentii de aer pentru a strabate distante de ordinul zecilor sau chiar sutelor de kilometri, cu o viteza de pina la 460 de km/h. Iar inainte de atacurile de la Mumbai, membrii organizatiei Lashkar-e-Taiba achizitionasera 50 de parapante din Europa…

Proteza metalica pentru mita
Missy, pisica in virsta de opt ani a unei familii britanice din comitatul Sussex, este prima felina din lume care s-a ales cu o proteza din inox, special proiectata in acest scop in locul oaselor de la unul din membre. Chirurgii de la clinica veterinara din Guilford nu i-au amputat piciorul din spate, intrucit celalalt era fracturat in opt locuri, dupa ce pisica fusese lovita de un automobil. Faptul ca Missy a fost gasita de-abia dupa doua zile de la accident a complicat situatia, intrucit o buna parte din piciorul care a fost protezat se necrozase, nemaifiind irigat cu singe. Situatia a fost rezolvata cu o grefa de colagen obtinuta din vezica unui porc, care va duce la cresterea unui nou tesut care sa-l inlocuiasca pe cel mort. Operatiile si tratamentul au durat 12 saptamini.

Portretul maresalului Petain, la primarie
Criminal de razboi, colaborationist si vasal al Reichului Nazist, maresalul francez Philippe Petain continua sa fie pentru unii edili francezi un erou. Probabil ca asa se eplica de ce Bernard Hoye, primarul localitatii normande Gonneville-sur-Mer, a atirnat portretul lui Petain la Primarie si nu l-a mai dat jos de acolo, in ciuda insistentelor prefectului Normandiei Inferioare, Christian Leyrit. La rindul sau, Bernard Hoye, care a devenit primar in urma alegerilor locale din 2008, sustine ca Petain, desi criminal de razboi, „a fost, totusi, sef al statului francez” si ca el „nu face decit sa fie obiectiv”, motiv pentru care portretul maresalului colaborationist judecat pentru crime de razboi in 1944 si decedat in 1951 a ramas tot pe peretele Primariei din Gonneville-sur-Mer.
lMB

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
34 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger