Cauta

Ce trebuie sa stim despre epialrea definitiva

*METODE MODERNE DE EPILARE CU EFICIENŢĂ DE LUNGĂ DURATĂ*

Parul nedorit, de la nivelul corpului si fetei a constituit dintotdeauna o problema pentru majoritatea indivizilor, si, indiferent de etiologia pilozitatii in exces, dorinta pentru inlaturarea acesteia este universala.
Pina la aparitia lampilor cu lumina intens pulsata (IPL) si a laserelor destinate epilarii, metodele clasice de eliminare a parului (smulgere, ras, creme etc) au fost evident grevate de o multitudine de dezavantaje (durata scurta a efectului, iritatii si infectii superficiale, pigmentari postinflamatorii si fire de par incarnate etc).
Capacitatea de a tinti si distruge selectiv foliculul pilos, fara lezarea pielii inconjuratoare, prin intermediul surselor de lumina intens pulsata (IPL) si a laserelor a revolutionat tratamentul pilozitatii excesive si inestetice, compensind toate neajunsurile metodelor anterioare.
Principiul tratamentului este transferul unei cantitati mari de energie, prin piele, pina la nivelul unei tinte, care in cazul epilarii este pigmentul firului de par. In urma absorbtiei energiei la nivelul foliculului pilos, acesta este distrus si este impiedicata cresterea parului, fara a fi afectata pielea din jur.
Pentru a se putea actiona asupra firului de par, acesta trebuie sa fie in faza activa a cresterii (anagen), in care radacina sa este intens pigmentata si are grosime maxima, astfel incit sa aiba capacitatea de a absorbi energia furnizata de aparat. Avind in vedere ca, la un anumit moment, doar o parte mica din numarul total de foliculi existenti in diferite regiuni ale corpului sint in faza activa, sint necesare mai multe sedinte pentru un tratament eficient.
Foarte important de mentionat este ca, desi exista exceptii, acestea sint rare, majoritatea pacientilor raspunzind favorabil la tratament.
Reducerea pilozitatii pe suprafetele tratate este evidenta, iar firele de par ramase cresc mult mai lent, sint mai deschise la culoare si mult mai subtiri.
Prin acest tratament, sint eliminate cu succes si problemele legate de foliculita sau fire de par incarnate (crescute sub piele), si care genereaza cicatrici hiperpigmentate inestetice (mai ales in regiunea inghinala si pe gambe). De asemenea, la nivelul fetei se evita traumatizarea si iritarea repetata, prin ras, pensat sau smulgere cu ceara, care, in timp, duc la modificari nedorite ale texturii firelor de par si pielii de la acest nivel.
Exista cazuri in care metodele de epilare pe baza de energie luminoasa (IPL si laser) sint contraindicate (temporar sau definitiv):
1. piele bronzata (cu lumina naturala sau lampi cu ultraviolete, sau colorata cu diverse produse locale autobronzante)
2. tendinta de formare a cicatricilor anormale (hipertrofice sau cheloide) in urma diverselor traumatisme
3. consum de medicamente fotosensibilizante (isotretinoin, anumite antibiotice, antidepresive, preparate hormonale etc)
4. istoric personal de afectiuni asociate cu fotosensibilitate (ex. lupus eritematos etc.)
5. infectii active ale pielii din zona care urmeaza a fi tratata (ex. herpes etc.)
6. boli cutanate cu tendinta de agravare posttraumatica (fenomen Koebner)
Efectele nedorite posibile sint rare si in general tranzitorii, in conditiile aplicarii corecte a tratamentului. Pot sa apara arsuri usoare (roseata persistenta a pielii), uneori cu formare de cruste sau modificari locale de pigmentare (hipo sau hiperpigmentare), care insa se rezolva de cele mai multe ori, dupa un interval de timp.
Rezultatele tratamentului variaza foarte mult de la o persoana la alta, fiind influentate de numerosi factori:
– tipul de par si tipul de piele (persoanele cu piele deschisa, fir de par gros si inchis la culoare raspund cel mai bine la tratament),
– afectiuni endocrinologice asociate, care ar putea sa interfereze cu efectul tratamentului (ovar polichistic, boli tiroidiene etc.),
– virsta, dieta, metabolismul local al firului de par, ciclul de crestere etc.
Momentul optim pentru a incepe epilarea este anotimpul rece (toamna, iarna si primavara), deoarece zonele tratate trebuie protejate de soare, iar pielea nebronzata, deschisa la culoare este cea mai potrivita pentru aplicarea tratamentului. Astfel, pina vara viitoare, pielea va arata mult mai bine iar parul in exces – atit de inestetic – doar o amintire…

Consultatii si tratamente de epilare cu Lumina Intens Pulsata (IPL), la Clinica ProEstetica Medical Spa et. IV
(Dr. Ioana Popescu si Dr. Aura Cretu)
Str. Tudor Stefan nr. 38-40 (Piata Dorobanti)
Telefoane: 021/230.59.20, 0731.120.142
www.proestetica-spa.ro

In perioada 15 februarie-15 martie 2010 se ofera reduceri de 10% la consultatie si primul tratament pentru epilare definitiva.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version