AcasăOldSophia Loren: "Frumusetea este ceea ce simti in interior si ea este...

Sophia Loren: „Frumusetea este ceea ce simti in interior si ea este cea care se reflecta in ochii tai”

La Clinica Regina Margherita din Roma, Romilda Villani a adus-o pe lume pe Sophia Scicolone pe 20 septembrie 1934, cea care avea sa domine paisprezece ani mai tirziu concursurile de frumusete si care incepea sa-si cladeasca visul de a deveni actrita si unul dintre sex-simbolurile secolului XX.

*Teama – sentimentul copilariei*

Fiica ilegitima a inginerului Riccardo Scicolone si a profesoarei de pian Romilda Villani, Sophia traieste o copilarie marcata de boala si teama, dupa cum chiar ea marturiseste: „Cind am fost copil, teama era la ordinea zilei in viata mea: teama de a nu avea ce sa maninc, teama de a fi tachinata de alti copii la scoala din cauza ca eram fiica nelegitima, si in mod special, teama de bombele uriase care apareau pe deasupra capetelor si cadeau din cer in explozii letale”.

*La limita supravietuirii*

Tatal sau a refuzat in repetate rinduri sa se casatoreasca cu Romilda si, singurul document prin care a acceptat ca Sophia sa poarte numele lui, a fost semnarea unei declaratii. Coplesita de grijile zilei de miine, ca mama singura, avind responsabilitatea cres­terii unui copil, Romilda a trebuit sa ia un medicament care i-a oprit lactatia. Atunci micuta Sophia a capatat o alergie la laptele de vaca ce a transformat-o intr-un copil subnutrit. La un moment dat, Romilda a fost sfatuita sa o abandoneze pe Sophia. „E numai piele si oase. Las-o sa moara! Nu te va acuza nimeni”. Romilda s-a zbatut sa-si sustina fiica si, la scurt timp dupa nastere, s-a mutat la Pozzuoli, nu departe de orasul Napoli, la bunica Sophiei, care a reusit sa adune suficienti bani pentru o dadaca ce avea sa o alapteze, salvindu-i viata.

*Pub-ul din sufragerie*

In 1940 depozitele de munitie aflate in Pozzuoli deveneau frecvent tinta bombardarilor. In timpul unui raid, cind Sophia alerga la adapost, un srapnel a ranit-o in barbie. Dupa razboi, in efortul de a cistiga bani, familia a transformat sufrageria intr-un fel de pub pentru soldatii americani stabiliti in vecinatate. Bunica Luisa vindea lichior de cirese facut in casa, in timp ce Romilda cinta la pian iar Maria, sora Sophiei, cinta vocal. Sophia spala vasele si servea soldatii, fiind prea timida pentru a interpreta. Un client fidel al casei, Charles Dial, a ajutat-o pe Sophia sa primeasca ingrijire medicala pentru cicatricea ramasa in urma accidentului din barbie.

*In cautarea succesului*

Sophia, in virsta de 15 ani, paraseste Pozzuoli si pleaca la Roma in cautarea succesului, participind la mai multe concursuri de frumusete printre care si Miss Italia 1950, unde cistiga titlul de Miss Eleganza, titlu creat special pentru ea. Astfel se prefigura drumul unui viitor sex-simbol, prin distribuirea in filme cu roluri diverse care o faceau sa iasa in evidenta prin calitatile sale estetice.

*Casatoria cu Carlo Ponti – lansarea internationala*

Intr-un singur an au fost aproximativ 15 filme in genericul carora ea a aparut atit cu numele de Sophia Scicolone cit si cu pseudonimul de Sofia Lazzaro. Filmul lui Giovanni Roccardi, „Africa sotto i mari” din 1953, ii ofera prilejul de a intilni dragostea vietii ei, pe cel care ii va deveni sot, producatorul Carlo Ponti, care fusese impresionat de potentialul tinerei actrite si care ii oferise un contract pe sapte ani.
Cu Carlo Ponti s-a casatorit de doua ori, prima oara in septembrie 1957, dar in acea perioada divortul nu era legal in Italia iar cuplul risca sa fie acuzat de concubinaj si de bigamie. Astfel, cei doi au emigrat in Franta unde au devenit cetateni francezi si Ponti a putut sa divorteze de sotia lui, Giuliana Fiastri, apoi s-au casatorit pe data de 9 aprilie 1966 la Sevres, in Franta. Din acest moment cariera Sophiei si-a luat zborul.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger