AcasăOldSe lustruiesc «antichitatile» Nastase si Mitrea

Se lustruiesc «antichitatile» Nastase si Mitrea

Echipa “mesianica” de la care pesedistii asteapta izbavirea pacatelor politice savirsite de ei in ultimii 4-5 ani nu se intrezareste inca. Calmarea animozitatilor care domnesc intre Adrian Nastase, Miron Mitrea, Mircea Geoana, Viorel Hrebenciuc etc se dovedeste a fi o treaba mult mai grea decit au presupus cei care s-au inhamat la ea. Ca urmare, realitatea la zi in PSD releva in continuare existenta unor grupari concurente atunci cind vine vorba de scaunul ocupat astazi de Mircea Geoana.

Adrian Nastase si Victor Ponta vs Cristian Diaconescu si Miron Mitrea. Astfel s-a polarizat cimpul de batalie din PSD, conform ultimelor zvonuri pe tema.
Din start, mai trebuie spus ca Ion Iliescu (piesa “grea” a partidului chiar si in zilele noastre) sta in continuare in oarece expectativa pina la Consiliul National – cind spera sa afle catre cine se inclina majoritatea preferintelor social-democrate. Ce-i drept, despre Iliescu unii sustin inca de pe acum ca l-ar prefera totusi pe Nastase.

*Pace, pace intre doua… piese “grele” ale PSD*

Ţinind cont de fluiditatea schitelor de conducere propuse de diverse minti, nimeni nu poate baga mina-n foc ca perechile Nastase-Ponta si Diaconescu-Mitrea vor supravietui macar acestei saptamini. Chiar si asa exista totusi o certitudine: refuzul lui Adrian Nastase de a i se alatura lui Mircea
Geoana, punind astfel umarul la mentinerea acestuia din urma in fruntea partidului.
Aflat, din lipsa unor competitori valabili din noua generatie, pe o pozitie privilegiata, Nastase nu va putea totusi sa se multumeasca doar cu Victor Ponta in echipa, prin urmare va fi nevoit sa accepte si colegi care-i sint mai putin simpatici, daca vrea sa faca rost de sprijinul necesar la congres.
Pe asta mizeaza si cei care incearca sa stinga ecourile conflictelor personale dintre “greii” partidului, in scopul formarii unei echipe capabile sa refaca “unitatea si forta” de altadata.
Evident, este vorba de inchiderea “conturilor” dintre Nastase si Mitrea si revenirea celor doi la sentimente de aleasa colegialitate si colaborare intru binele lor si al pesedistilor din toata tara.

*DIP, scos si el de la naftalina?*

Anterior includerii oficiale, sa-i zicem, a lui Victor Ponta in jocurile preliminare congresului, folclorul pesedist pomenea insistent despre posibilitatea “recuperarii” a doi fosti membri de seama: Dan Ioan Popescu si Sorin Oprescu. In timp ce ultimul a si fost vazut in compania lui Mitrea si Diaconescu, tratativele referitoare la Dan Ioan Popescu au fost mult mai discrete. Lider al pesedistilor bucuresteni multa vreme, binecunoscutul DIP a fost matrasit, oficial, de Marian Vanghelie. Acesta din urma sustine ca n-a facut-o singur, ci indemnat/ajutat de Miron Mitrea – care insa neaga cu inversunare. Concomitent, gurile rele din partid – altele decit ale lui Vanghelie si Mitrea – sustin si astazi ca adevarata miza a eliminarii lui Dan Ioan Popescu a reprezentat-o “invidia, afacerile, banii si impartirea sferelor de influenta” intre pesedistii aflati pe valul partidului la acea vreme.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger