Ca orice produs alimentar, si cafeaua este de preferat sa se consume prospata. Oxigenul, caldura, lumina si umezeala sint principalii factori care duc la pierderea calitatii cafelei. Pentru a pastra prospetimea cafelei, aceasta trebuie tinuta intr-un recipient, opac, inchis ermetic si la temperatura camerei. Nu este indicat, in cazul cafelei folosite zilnic, pastrarea acesteia in frigider sau congelator, intrucit aerul cald patruns in recipient la fiecare utilizare condenseaza. Cafeaua boabe se pastreaza proaspata mai mult timp decit cea macinata, deoarece suprafata de contact cu oxigenul este mult mai mica. De aceea pentru rezultate cit mai bune cafeaua trebuie macinata inainte de utilizare.
Scris de Ziarul National
Prospetimea cafelei
Ultimele știri
Pe cine propune PSD pentru funcția de judecător la CCR/Anunțul făcut de Sorin Grindeanu – VIDEO
Biroul Permanent Național al PSD a decis luni, 23 iunie, să îl susțină pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională (CCR) pe Mihai Busuioc,...
Ziua în care se semnează protocolul de constituire a coaliției de guvernare. Cum va arăta EXECUTIVUL condus de Ilie Bolojan
Protocolul de constituire a Coaliției de guvernare urmează să fie semnat luni la Senat.Liderii PSD, PNL, USR și UDMR sunt așteptați să semneze, luni,...
