Ca orice produs alimentar, si cafeaua este de preferat sa se consume prospata. Oxigenul, caldura, lumina si umezeala sint principalii factori care duc la pierderea calitatii cafelei. Pentru a pastra prospetimea cafelei, aceasta trebuie tinuta intr-un recipient, opac, inchis ermetic si la temperatura camerei. Nu este indicat, in cazul cafelei folosite zilnic, pastrarea acesteia in frigider sau congelator, intrucit aerul cald patruns in recipient la fiecare utilizare condenseaza. Cafeaua boabe se pastreaza proaspata mai mult timp decit cea macinata, deoarece suprafata de contact cu oxigenul este mult mai mica. De aceea pentru rezultate cit mai bune cafeaua trebuie macinata inainte de utilizare.
Prospetimea cafelei
Autor: Ziarul National
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
45 afisari
Ultimele știri
Declarația lui Ilie Bolojan care pune pe jar sistemul sanitar
Ilie Bolojan atrage atenția că sistemul sanitar din România funcționează, în multe cazuri, mai degrabă pentru plata salariilor decât pentru tratarea pacienților, susținând că...
Avionul de vânătoare european, proiect eșuat?
Directorul general al Dassault Aviation, Eric Trappier, nu știe dacă proiectul avionului de vânătoare european Future Combat Air System (FCAS) se va concretiza.Acest...
