Teoretic, sucurile naturale cumparate din magazin sint mai sanatoase decit bauturile acidulate. Practic, sint la fel de nocive mai ales din cauza proceselor de pasteurizare folosite la producerea lor. Cel putin asa sustin expertii care au si serioase argumente in favoarea acestei ipoteze. Cercetarile arata nu doar ca un pahar de suc de fructe are mai multe calorii decit unul care contine o bautura carbogazoasa, dar are un nivel foarte ridicat de fructoza, asociata cu obezitatea. Pe de alta parte, in timpul fabricarii sucurilor naturale pe care le gasim pe rafturile magazinelor sint extrase cea mai mare parte a fibrelor si antioxidantilor, iar produsul final este sarac in nutrienti, dar foarte dulce. Din acest motiv, ele sint total nesanatoase mai ales pentru cei care prezinta un risc crescut de imbolnavire de diabet sau boli cardiovasculare. In acelasi timp, cele mai multe sucuri naturale sint produse pe baza de concentrat, de aceea continutul lor in minerale si vitamine este extrem de scazut fata de cel al fructelor originale.Sfatul nutritionistilor e sa va produceti propriul suc, zilnic, din fructe proaspete. Numai asa veti fi sanatosi, evitind substantele chimice.
Scris de Ziarul National
Sucurile «naturale» nu sint intotdeauna sanatoase
Ultimele știri
Viitorul unei vieți mai lungi și mai sănătoase: tehnologie, comunitate și wellness sustenabil
Longevitatea nu mai înseamnă doar medicină avansată – ci și stil de viață, solidaritate și tehnologii care ne ajută să fim mai conectați la...
De la genunchiul lui Vîlceanu la halba de Oktoberfest: Florin Roman între scandalul din Parlament și distracția cu iz bavarez
Florin Roman, actual deputat PNL de Alba, e genul de politician care nu trece neobservat nici când vorbește, nici când tace. Mai toată cariera...
