Trei cesti de ceai sau cafea pe zi micsoreaza riscul de diabet cu un sfert, spun cercetatorii, care au revizuit mai multe studii in domeniu. Studiile arata ca cei care beau regulat ceai isi micsoreaza cu 25% riscul de diabet de tip 2, in comparatie cu cei care beau ceai doar ocazional sau deloc. Sapte studii, in care au fost monitorizati peste 300.000 de voluntari, in perioada 1996-2009, au demonstrat ca un consum regulat de ceai, peste trei pe zi, protejeaza organismul de aceasta boala. La acestea se adauga alte cercetari in care s-a aratat ca si bautorii de cafea, atit de cafea cu cafeina, cit si de cafea decafeinizata, sint protejati de aceasta boala. Este nevoie de patru cesti pe zi pentru ca riscul sa scada cu un sfert, arata cele 18 studii in domeniu. Cercetatorii de la Universitatea din Sydney sint convinsi ca nu cafeina ofera protectie organismului, din moment ce si cafeaua fara cafeina are acelasi efect.
Trei cafele pe zi reduc riscul de diabet
Autor: Ziarul National
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
49 afisari
Ultimele știri
Rodica Stănoiu, deshumată după deschiderea unui dosar de moarte suspectă. Procurorii așteaptă rezultatele autopsiei
Apar noi informații în cazul decesului fostului ministru al Justiției, Rodica Stănoiu. La câteva zile de la înmormântarea acesteia, trupul neînsuflețit al fostei șefe...
Unde poţi să te angajezi, la început de 2026, fie la stat, fie la privat. Companiile care caută şi personal necalificat, dar şi specialişti
Românii pot profita de această perioadă în care mai multe companii caută noi angajaţi. Firmele din privat doresc oameni pentru roluri de execuție și...
