AcasăOldPorumbul, sursa de vitamine

Porumbul, sursa de vitamine

Fie ca se consuma sub forma de fulgi, mamaliga, fiert sau copt, porumbul ramine o sursa sigura de vitamine, carbohidrati, proteine si minerale. Complexul de vitamine B continut ajuta la imbunatatirea functiilor memoriei, previne aparitia Alzheimerului si se recomanda femeilor insarcinate pentru sanatatea fatului. Specialistii americani sint de parere ca un consum regulat de porumb protejeaza impotriva cancerului la plamini. Acidul folic continut ajuta la mentinerea sanatatii cardiovasculare si imbunatateste digestia. Mineralele continute de porumb cu preponderenta sint fosforul si manganul, care sint necesare pentru mentinerea sanatatii structurii osoase, a danturii si rinichilor. Specialistii recomanda introducerea in alimentatia zilnica a porumbului, in orice forma, pentru copii in perioada de crestere, deoarece intareste structura osoasa. Uleiul de porumb contine de doua ori mai multa vitamina E decit uleiul obisnuit. Mai mult, este o sursa sigura de vitaminele B, C, D si E, dar contine si fier, mangan, cupru, crom si aluminiu. Daca il introducem in alimentatia zilnica, rezistenta organismului la infectii va fi cu mult sporita si de aceea se recomanda in curele de slabire.
Poate fi folosit la salatele de cruditati, la produsele de patiserie, calirea legumelor si a pestelui, pentru ca nu formeaza substante cancerigene prin prajire. 100 de grame de porumb contin 97 de calorii, 25% din necesarul zilnic de vitamina B1, 20% din cel de acid folic si de fibre.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
40 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger