AcasăOldProfesia de bucatar, cea mai nesanatoasa

Profesia de bucatar, cea mai nesanatoasa

Profesia de bucatar pare sa vina la pachet cu cele mai proaste obiceiuri legate de stilul de viata, releva un studiu realizat in Marea Britanie. Conform acestuia, bucatarii sint cei care consuma cele mai multe semipreparate, fumeaza mult si beau la fel de mult. Chiar daca lucreaza in bucatarie, bucatarii consuma, in medie, 12 gustari pe saptamina constind in snacksuri sau ciocolata ori biscuiti, si cel putin un meniu comandat din alta parte. In plus, fumeaza, in medie, 58 de tigari saptaminal, dind pe git si opt pahare de alcool in acelasi interval de timp. Acelasi sondaj realizat pe un esantion de 3.000 de persoane a plasat fermierii pe locul doi, ei fumind 51 de tigari pe saptamina si avind 14 gustari nesanatoase in decurs de sapte zile. Electricienii, agentii de asigurari si constructorii, bancherii, angajatii call-center-urilor, soferii de Tir si inginerii intregesc acest clasament. Cea mai sanatoasa viata o duc cei care lucreaza in publicitate, care fumeaza doar noua tigari pe saptamina si beau doar sase pahare de alcool. Tot la polul opus se situeaza angajatii din resurse umane sau avocatii.

*Fii sanatos cu dieta chinezeasca*

Practicile chinezesti pentru mentinerea sanatatii corporale si mentale sint de fapt principii alimentare si de conduita testate inca din cele mai vechi timpuri, pentru mentinerea echilibrului metabolismului. In dieta chinezeasca sint incluse cerealele, fructele, legumele si carnea alba, dar si reguli de conduita alimentara, esentiale pentru o buna digestie si asimilare a vitaminelor si mineralelor. Specialistii chinezi considera ca temperatura mincarii este foarte importanta pentru atingerea starii de satietate. Un principiu important al acestei diete este varierea mincarurilor fierbinti cu cele neutre si reci. In timp ce primele asigura o temperatura corporala confortabila, si sint recomandate cu precadere in sezonul rece, cele din urma au ca efect inducerea starii de satietate si evitarea consumarii mai multor mese pe zi. Astfel, se recomanda supele fierbinti, fripturile condimentate, usturoiul, ceapa si piperul, pestele si puiul pe gratar, asezonat cu ghimbir, cartofii si ouale fierte, toate acestea servite cu un pahar de vin la finalul mesei. Alimentele neutre sint pastaile, orezul, varza, mierea in prajituri si ceaiuri, laptele si ciupercile. Cele reci sint fructele (in special bananele si grefele), dar si ceaiul verde. Pentru a fi eficienta, din dieta vor lipsi sarea si piinea. Trebuie evitat mincatul in fata televizorului. Dieta chinezeasca inseamna de fapt un echilibru al tuturor factorilor care duc la o buna digestie, aspectul mincarii si ambientul fiind elemente esentiale care contribuie la aceasta.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger