AcasăOldCutia cu maimute

Cutia cu maimute

*Burj Dubai, paratrasnetul Emiratelor*

Burj Dubai, cea mai inalta si cea mai “ostentativa” cladire din lume, a intrat in atentia vinatorilor de fulgere. De ce? Se pare ca inaltimea celebrului turn din Dubai atrage aceste fenomene meteorologice mai des decit se asteptau proiectantii. Dupa spusele celor care “vineaza” fulgere, fenomenele se intimpla foarte des, chiar daca furtunile nu fac parte din rutina zilnica a orasului. Astfel, pe internet au inceput sa circule tot mai multe fotografii si imagini filmate cu impresionantul fenomen natural. Pentru ca hotelul in sine nu a fost inca inaugurat, abia in ianuarie 2010 urmind sa fie deschis publicului larg, sugeram utilizarea fulgerelor pe post de reclama.

*iPhone de 3,5 milioane de dolari*

iPhone a reusit sa detroneze toate telefoanele de lux din lume, nu cu ceea ce stie sa faca, nu prin aplicatiile inedite, ci prin simplul fapt ca a devenit cel mai scump dintre toate. Designerul Stuart Hughes a stat zece luni ascuns de privirile curioase ale lumii si intr-un final a iesit pe piata cu cel mai nou model al companiei Apple modificat, un iPhone 3GS SUPREME a carui carcasa a fost realizata integral din aur masiv. Pretul telefonului a fost estimat de designer la 3,5 milioane de dolari. La fabricarea sa, Hughes a folosit 271 de grame de aur de 22 de carate si 136 de diamante de 68 de carate. Logo-ul Apple de pe spatele telefonului a fost realizat din alte 53 de diamante, iar piesa de rezistenta a telefonului o reprezinta butonul principal de navigare, ce a fost inlocuit cu un diamant masiv de 7.1 carate. Atentie! Sa nu-l pierdeti in taxi!

*Pian din secolul XVIII, scos la licitatie*

Daca sinteti un entuziast al muzicii si, in acelasi timp, un colectionar desavirsit al obiectelor muzicale elegante, atunci cu siguranta va va interesa acest
pian de concert creat de Sebastien Erard Paris, care a fost de curind scos la licitatie cu pretul de pornire de 225.000 de dolari. Capodopera de arta a fost prezentata initial la Expozitia Industriala Universala de la Paris din 1889, iar in prezent se afla in Loiret Franta. Pianul a fost pictat in intregime manual de celebrul pictor Heber Lippmann cu peisaje de tara, mare si munte din secolul XVIII. Licitatia este deschisa pina in data de 5 decembrie 2009. Asa ca, grabiti-va!

*Cactusul de buzunar*

Weeplant Corporation, o firma din California, cu o solida constiinta ecologica a venit cu o idee interesanta pe piata plantelor: cactusul de buzunar. Firma produce brelocuri cu cactusi naturali, miniaturali, care pot fi purtati la chei, la telefon, oriunde. Pentru a proteja cactusii minusculi, acestia vin intr-o capsula de protectie de cinci centimetri inaltime. Partea buna este ca nu trebuie udati decit de doua ori pe luna timp de doua minute in timpul verii si doar o data in anotimpul rece. Si, pentru a merge mai departe, compania personalizeaza capsulele in care vin cactusii cu numele doritorilor. Planta va creste in micul sau incubator pentru o perioada de un an, iar apoi va putea fi mutata intr-un ghiveci mai mare.

*Mozaicul din diamante*

Mozaicul nu reprezinta o noutate pentru nimeni, el exista de mii de ani, doar ca timpul a modificat materialele din care acesta este realizat. Astfel, in prezent mozaicul reprezinta o opera de arta, realizata din materiale pretioase, scumpe, un obiect de arta utilizat cu precadere in decoratiunile interioare. Persoanele cu dare de mina, care sint in cautarea unui mozaic unic, pot apela cu incredere la compania Gemstone Creative. Firma creeaza din pietre pretioase portrete dupa tehnica mozaicala. Folosind mii de pietre semi-pretioase precum diamante, safire sau ametist incrustate intr-o folie de aur de 18 carate, compania da nastere unor tablouri gigant, perfecte pentru o sufragerie luxoasa. Fiecare mozaic in parte este exclusivist si inimitabil, facut dupa gustul si imaginatia clientului. Pretul unui astfel de ornament variaza in functie de cerintele cumparatorului. De exemplu, un mozaic integral dintre diamante porneste de la 750.000 de dolari, iar unul din safire de la 150.000 de dolari. Tablourile realizate din cristale Swarovski si alte pietre semipretioase sint chiar accesibile in comparatie cu celelalte, pretul variind intre 3.000 si 35.000 de dolari.

*Surubelnita inteligenta*

Pentru ca uneltele fac parte din viata noastra si de cele mai multe ori avem nevoie de ele in momente dificile, acestea trebuie sa fie extrem de fiabile, si sa se preteze tuturor nevoilor noastre in materie de mesterit. Pentru ca in fiecare dintre noi zace un mic mester reparator, va prezentam o surubelnita demna de toata admiratia. Jos palaria, cum s-ar spune, in fata acestei unelte ingenioase. De “n” ori am incercat sa stringem un surub, dar pozitia acestuia sau faptul ca minile pur si simplu alunecau pe minerul surubelnitei nu duceau lucrarea la bun sfirsit. Ei bine, aceasta surubelnita este solutia salvatoare. Desi arata ca una absolut normala, minerul sau este rabatabil, creind impreuna cu partea metalica un unghi de 90 de grade si, implicit, o aderenta mult mai mare. Astfel, suruburile “incapatinate” vor putea fi strinse mult mai usor.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
65 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger