AcasăOldVinul rosu, elixirul unui organism sanatos

Vinul rosu, elixirul unui organism sanatos

Consumat cu moderatie, vinul rosu poate fi elixirul tineretii. Numeroase studii epidemiologice efectuate in ultimii 35 de ani in tarile industrializate au confirmat faptul ca populatiile consumatoare de vin au o rata scazuta de mortalitate provocata de bolile cardiovasculare. Unele studii sugereaza ca vinul ar putea scadea cu 40% riscul de infarct miocardic si cu 25% riscul de tromboza vasculara cerebrala. Vinul are proprietati vasodilatatoare puternice, ceea ce inseamna ca ajuta la cresterea diametrului vaselor de singe. Polifenolii sint antioxidanti prezenti in coaja de struguri si reduce, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cu 40% riscul de accidente cardiovasculare. Vinul rosu poate reduce riscul de cancer pulmonar, datorita antioxidantului. O reducere semnificativa, 60%, s-a constatat in rindul fumatorilor care beau unul sau doua pahare de vin rosu pe zi. Vinul ajuta, de asemenea, in cazul problemelor de memorie. Conform unui studiu italian desfasurat pe trei ani si jumatate, pe 1.556 de persoane in virsta, riscul de Alzheimer a fost mai mic cu 85% printre cei care beau un pahar de vin pe zi, comparativ cu cei care nu beau. Un alt studiu realizat de cercetatorii din Olanda, in 2007, arata ca vinul mareste speranta de viata. Persoanele care beau un pahar de vin pe zi au o speranta de viata mai mare cu 3,8 ani, comparativ cu cei care nu beau.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger