AcasăOldPlantele indicate in terapia bolnavilor de cancer

Plantele indicate in terapia bolnavilor de cancer

Fitoterapia recomanda bolnavilor de cancer utilizarea unor plante medicinale cu efecte anticanceroase. Printre acestea se afla captalanul (Petasites hibridus) – se beau 2-3 cani de ceai/zi, indulcite cu miere; plopul negru (Populus nigra) – infuzie din 2-3 lingurite de muguri zdrobiti la o cana cu apa, din care se beau 2-3 cani/zi (extern, cu acesta infuzie se pun comprese locale in caz de cancer al pielii sau cancer mamar); tot din muguri de plop negru se poate prepara o alifie 20 la suta, care se aplica pe ranile respective; rostopasca (Chelidonium majus) – infuzie dintr-o jumatate de lingurita din partile aeriene ale plantei la o cana cu apa, din care se ia o lingurita la 3 ore; cu unguent de rostopasca se unge rana, iar pansamentul se tine aplicat 3 zile; tataneasa (Symphytum officinale) – se beau 4 cani/zi de decoct; din tinctura de tataneasa se iau cite 10-12 picaturi/zi, inainte de masa; din rizomi si radacini maruntite de tataneasa, in amestec cu apa, se prepara o pasta, care se pune pe un tifon si se aplica pe rana (in cancerul pielii si al sinului).

*Dieta anticancer*

Fibrele vegetale absorb toxinele hidrosolubile si contribuie la eliminarea lor din organism. Vitamina C naturala, obtinuta din sucul de lamii, din 100 g de patrunjel tocat sau dintr-un kilogram de mere ajuta la distrugerea celulelor tumorale. Retinoizii si colorantii rosii (betacianine) din 200 ml suc de morcovi, 100 ml suc de telina, 400 ml suc de sfecla rosie, 50 g fructe de padure (catina, afine, coacaze negre), dar si alte legume si fructe dau rezultate bune in cancerul de piele, cel pulmonar, intestinal si al vezicii urinare. In cazul usturoiului, indicatia terapeutica este ca persoanele bolnave de cancer sa consume cite 10-15 g (2-3 catei) de usturoi, zilnic. De asemenea, se recomanda polen de albine luat sub forma de pulbere, in amestec cu putina apa sau ceai, cite 30-40 g/zi, sau in asociere cu fructe de catina. Bolnavilor de cancer le este recomandat si laptele de capra, consumat in reprize scurte de 2-3 zile, alternind cu perioade de dezintoxicare (regimul Oshawa). Cerealele, in special griul si hrisca, se pot consuma sub forma de fulgi, terci, fierte sau chiar crude (hrisca inmuiata in apa timp de 2 ore), simple sau in asociere cu sucuri de fructe si legume. Dintre fructele proaspete, bolnavilor de cancer nu trebuie sa le lipseasca macesele, fructele de catina, coacazele negre, merele, curmalele (pentru prevenire) si perele. Legumele si zarzavaturile proaspete care ii ajuta in tratament pe suferinzii de cancer sint patrunjelul, sfecla rosie, stevia de gradina, telina, cresonul, macrisul iepurelui, dovlecei (suc proaspat), soia si germenii de soia (profilaxie), lintea.

*Tratament fitoterapeutic complex*

Se folosesc 125 foi de patlagina, 1 kg miere de albine naturala, 1 kg morcov ras si 3 l de apa distilata. Se fierbe morcovul cu patlagina in cei 3 l de apa, pina ramine 1 l de lichid, dupa care se pune mierea si se lasa din nou la fiert pina cind ramine 1 l. Se ia cite o lingurita, dimineata, pe stomacul gol. Se exclud din alimentatie carnea de porc, mezelurile, zaharul, otetul si piinea alba; se beau, in fiecare zi, 1 l de suc de sfecla rosie si de mere padurete. Tratamentul se face timp de 2 luni, dupa care urmeaza o luna de pauza, apoi se poate relua. Sucul de morcov ajuta la vindecarea tumorilor canceroase. Se bea cite o cana de suc pe zi, timp de o luna, dimineata, pe stomacul gol. Daca in timpul curei apare o depigmentare in portocaliu a tegumentelor, se intrerupe cura si se reia dupa depigmentare.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger