Cauta

Fasolea alba scade glicemia

O substanta continuta de fasolea alba este in stare sa controleze indicele glicemic (IG) influentat de carbohidratii din alimentatie, din produsele de patiserie si din piinea alba, anunta un studiu condus de cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Los Angeles, UCLA. Indicele glicemic (IG) masoara si decide cantitatea de carbohidrati care este eliberata in corpul nostru, care asigura cresterea glucozei din singe.
In cadrul studiului cercetatorii au supus testului 13 voluntari sanatosi, cu virsta cuprinsa intre 24 si 44 de ani. Niciunul dintre participanti nu a avut probleme legate de alimentatie, boli gastrointestinale, diabet sau tulburari endocrinologice. Au fost impartiti in doua grupuri. Acestia au consumat piine alba cu unt si capsule care contineau praf de fasole alba. In urma unei analize s-a descoperit ca substanta continuta de fasolea alba, numita de acestia Phase 2, inhiba enzima digestiva alfa-amilaza, care este secretata de pancreas si saliva si este responsabila pentru descompunerea amidonului in zaharuri.
„Datorita acestui fapt si deoarece IG are functia de absorbtie a glucozei la nivelul intestinului, inhibarea alfa-amilazei ajuta la un indice glicemic scazut”, au sugerat cercetatorii.

Ultimele stiri

  • Producătorii auto globali, la mila Chinei
  • Ucraina mai are cărți de jucat
  • Putin nu are nimic de pierdut și totul de câștigat
  • Stigmatizarea Sănătății Mintale: De ce ezităm să cerem ajutor?
  • O clasă de super-bogați conduce America
  • Culmea ipocriziei. După ce au bagat-o jalon în PNRR, useriștii cer desființarea Agenției de Monitorizare a Întreprinderilor
  • Un lider AUR critică declarațiile președintelui: „Probabil că stă foarte prost cu matematica”
  • Fortul Trump!
  • Cum profită Coreea de Sud de goana Europei pentru înarmare
  • Cazinoul din Constanța, vandalizat în doar două săptămâni de la deschidere: „Unii vizitatori au desprins foițele de aur de pe pereți” – FOTO
  • Exit mobile version