AcasăOldCautatorii de ceafa de porc

Cautatorii de ceafa de porc

Feliata corespunzator si ambalata in caserole albe de celuloza, ceafa de porc reprezinta unul dintre cele mai populare sortimente de la raionul „Carne” al oricarui hipermaket. Pe linga un bogat continut caloric, ceafa de porc prezinta si avantajul ca se combina excelent cu piperul, usturoiul, ienihabarul, cimbrul sau coriandrul, preparindu-se astfel felurite mincaturi extrem de apreciate de catre mase largi de consumatori.
Datorita faptului ca este gustos si usor de preparat, sortimentul „ceafa de porc” se adreseaza atit familistilor, cit si nefamilistilor, putind fi servit de familii compuse din 5 sau 10 membri, dar si de catre holtei convinsi, fete batrine, studenti sau vaduve. De asemenea, ceafa de porc se poate consuma la fel de bine duminica sau in timpul saptaminii, la masa de prinz sau la cina, acasa, la restaurante si la picnicuri cu prietena sau organizate in grupuri mai mari, cu prietenii sau colegii de serviciu.
Toate aceste motive fac, implacabil, ca sortimentul „ceafa de porc” sa se epuizeze rapid din galantare. Spre seara, raionul „Carne” al hipermarketurilor devine scena unor infruntari mai putin elegante, care n-ar putea fi vazute niciodata la raioanele „Cosmetice” sau „Hirtie iginenica – servetele de masa”. Cetateni de diverse categorii sociale si pregatire profesionala isi dau brinci fara nici un fel de jena, calcindu-se pe picioare sau aruncindu-si cuvinte grele, unele dintre ele inspirate chiar de tablitele pe care sint trecute numele felurilor de carne comercializate la raionul respectiv – „Porcule!”, „Vita incaltata!” sau „Unde te-mpingi asa, berbecule?”. Aplecati deasupra frigiderelor, domni spatosi, cu mustacioare tip „sindicat”, gospodine vinjoase si asudate, domnisoare suple ce poarta pantaloni la moda, cu talie joasa, ochelaristi delicati sau pusti durdulii, care urla din zece in zece secunde: „in stinga, mamaaaa!”, scormonesc febril in marea de caserole albe in cautarea unei portii de ceafa de porc dezosata, ratacita eventual printre caserolele ce contin alte parti, mai putin nobile, ale porcului, cum ar fi cotletele, snitelele, pulpele sau muschii.
Chiar si atunci cind reusesc sa gaseasca o caserola cu ceafa de porc, clientii pot intimplina unele neplaceri; de pilda, sa constate ca nu o pot pune in cos cu tot cu cetateanul care o tine strins de partea cealalta si care pretinde ca el a pus primul mina pe ea.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
76 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger