AcasăOldAdrian Mutu a plecat de la Belgrad farar sa anunte!

Adrian Mutu a plecat de la Belgrad farar sa anunte!

*FRF ia in calcul posibilitatea de a nu-l mai chema niciodata la nationala pe atacantul Fiorentinei*

Despre Adrian Mutu, revenit ca titular la echipa nationala din martie a.c, chiar de la partida tur contra Serbiei, se spune ca nu va mai pupa convocarea la prima reprezentativa niciodata. Asta pentru ca atacantul Fiorentinei, autorul unui meci execrabil la Belgrad, a parasit delegatia tricolora imediat dupa incheierea jocului de pe arena „Steaua Rosie” fara sa anunte pe nimeni. Mutu a primit un cartonas galben in prima repriza a meciului cu Serbia si a devenit suspendat pentru ultimul joc din preliminarii, cel cu Feroe, programat miercuri la Piatra Neamt. Sint voci care afirma ca oficialii FRF au luat foc in momentul in care au realizat ca „Briliantul” si-a facut bagajele in vestiar si a plecat de la Belgrad fara sa-si ia nici macar „la revedere”. Mai grav este zvonul potrivit caruia Mutu a cautat sa primeasca avertisment din partea arbitrului Kapitanis tocmai pentru a nu mai juca impotriva feroezilor. Ciudat este ca, desi suspendat ca urmare a cartonasului rosu primit in finalul jocului cu Serbia, capitanul Cristi Chivu s-a intors la Bucuresti impreuna cu echipa.

30 – de ani are Adrian Mutu. In mod normal, atacantul român mai poate evolua la nivel inalt cel mult patru ani de acum inante.

Liga 1 nu mai este in stare sa transfere un international român in campionatele de top ale Europei. In mercato din vara acestui an, cel mai importanta tranzactie l-a vizat pe stelistul Dorin Goian, cedat la modesta US Palermo, pentru 2 milioane de euro.

Alti doi internationali, Alex Bourceanu si Vasile Maftei au reprezentat transferurile verii in Liga 1, fiecare fiind vindut/achizitionat cu suma de 700.000 de euro.

Fotbalistul român nu poate trai fara escapade mondene, orgii bahice sau sexuale.

Niciuna dintre cele cinci echipe românesti prezente in editia 2009-2010 a cupelor europene (Unirea Urziceni in grupele UEFA Champions League / Dinamo, Steaua, FC Timisoara, CFR Cluj in grupele Europa League) nu este creditata cu sanse sa ajunga in primavara europeana.

Pe 1 octombrie 2009, formatiile românesti angrenate in cupele europene au izbutit doar doua puncte din 15 posibile, marcind un singur gol si incasind sase.

Cluburile de traditie ale României, Steaua Bucuresti si Dinamo Bucuresti sint macinate de megascandaluri interne. Ambele si-au demis antrenorii dupa doar citeva etape. Campioana Urziceni are restante salariale fata de jucatori, vicecampioana Timisoara a devenit tinta mafiei pariurilor, iar Rapid, liderul din acest moment al Ligii 1, a fost scos la mezat.

Steaua si Dinamo sint in conflict deschis cu suporterii, situatia din Ghencea devenind deja ireparabila. Patronul Gigi Becali este contestat vehement atit de suporteri, cit si de fostele glorii. Prin anularea abonamentelor la peluze, Becali a deschis frontul unei veritabile lupte de gherila.

Nationala de tineret a României a fost ridiculizata vineri seara, la Riga, de catre selectionata similara a Letoniei. Gazdele s-au impus cu 5-1, intr-o partida contind pentru preliminariile Campionatului European Under 21.

0-5 cu Serbia reprezinta cea mai rusinoasa infringere a nationalei de fotbal in ultimii 26 de ani. Precedentul esec usturator a avut loc in 1983, la Wrexham, cind „tricolorii” au cedat cu 0-5 intr-un amical cu Ţara Galilor. Echipa era antrenata si atunci de un Lucescu.

Cu o etapa inaintea finalului preliminariilor World Cup 2010, nationala României are acelasi numar de goluri incasate precum reprezentativa Insulelor Feroe. In noua jocuri, echipa noastra a incasat 17 goluri: opt de la Serbia si cite trei de la Lituania, Franta si Austria.

Acest 0-5 de la Belgrad este cel mai scandalos rezultat inregistrat de echipa României, intr-un meci oficial, de la rusinea de la Zurich (1967), cind Elvetia a invins cu 7-1, in preliminariile C.E.

Generatia lui Chivu si Mutu ramine cu o singura calificare la un turneu final, respectiv Euro 2008. Capitanul nationalei nu are cu cine, iar „Briliantul” nu mai are chef. Viitorul primei reprezentative suna groaznic, pentru ca generatia lui Costea, Zicu si Cristea este si ineficienta, dar si labila din punct de vedere psihic.

In România, scolile de fotbal se numara pe degete si produc foarte putini fotbalisti de soi. „Lupii tineri” se transforma rapid in „legume” la impactul cu celebritatea – vezi cazurile Torje, A.Ionescu, Ochirosii sau M.Costea

Fotbalul românesc nu beneficiaza de tehnicieni de rasa. Ne mintim singuri cu „valori” precum Sabau, D.Munteanu, V.Moldovan, Grigoras, Neagoe sau Lacatus. Hizo, Florin Marin, Ion Marin, Stoichita, Cirtu sau Halagian sint depasiti, iar antrenorii straini (Bergodi, Bonetti, Conceicao, Napoli), niste aventurieri.

Nationala de fotbal a României nu va participa la Campionatul Mondial – editia 2010, iar la tragerea la sorti pentru preliminariile Euro 2012, „tricolorii” vor fi azvirliti in urna a treia valorica, diminuindu-si considerabil sansele de a participa la Europeanul gazduit de Ucraina si Polonia.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
72 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger