Cauta

PSD considera ca a fost fata mare la guvernare

“Disponibilizat” de PDL, PSD a intors Constitutia pe fata si pe dos timp de cinci zile. Cum insa legea fundamentala de ei croita este interpretabila, aspect subliniat si de conservatorul Sergiu Andon, pesedistii s-au hotarit: sustin o motiune de cenzura contra guvernului Boc.

*Antonescu ii absolva pe pesedisti de pacate*

Motiune de cenzura sa fie, dar nu una compusa exclusiv de liberali, au adaugat social-democratii. (Re)Combinarea cu PSD este, pe de-o parte, minunata din punctul de vedere al PNL – care altfel nu avea de unde scoate semnaturile necesare depunerii motiunii (udemeristii nu se inghesuie, se vede ca au batut palma cu PDL). Pe de alta parte insa, liberalii au o mare problema, din moment ce ei nu pot sa critice doar cele citeva zile de functionare a cabinetului Boc II, ci intreaga prestatie guvernamentala a acestui an – deci si activitatea ministrilor PSD. Chestionat pe tema, Crin Antonescu a luat-o pe linga visinul liberal, afirmind ca PSD a fost deja criticat in cele doua motiuni de cenzura depuse in trecutul apropiat. “Acum insa vorbim de Guvernul existent si o motiune de cenzura nu poate viza decit Guvernul Boc II” – a certificat Antonescu “virginitatea politica” a pesedistilor proaspat reveniti in opozitie.

*PSD nu se mai incurca in itele Constitutiei*

Se stie ca PSD-ul a contestat, imediat dupa evacuarea sa de la Palatul Victoria, legitimitatea cabinetului Boc II – „un guvern doi intr-unul”. Furia pesedistilor a sporit odata cu eliminarea reprezentantilor lor din toate structurile administratiei centrale. Initial, PSD a intentionat sa conteste constitutionalitatea guvernului Boc II: “Atunci cind un guvern sufera modificari in ceea ce priveste compozitia politica, el trebuie sa fie validat de Parlament (…) Numirea lui Vasile Blaga interimar la Interne nu este in concordanta cu Legea fundamentala, care nu permite ca postul unui ministru revocat sa fie ocupat de un interimar”. Juristii de marca, gen Sergiu Andon, au avertizat insa ca ar putea exista interpretari diferite ale Constitutiei – cel putin in cazul interimarului Vasile Blaga. Ca sa nu mai piarda timpul asteptind decizia CCR, PSD a ales calea motiunii de cenzura, dar aici s-a intilnit inevitabil cu PNL – care deja apelase la “constiinta politica si civica” a tuturor parlamentarilor, invitindu-i sa semneze motiunea de cenzura initiata de ei.

*Pesedistii le fac ochi dulci udemeristilor*

Cu liberalii lucrurile fiind lamurite, pesedistii curteaza acum intens UDMR-ul lui Marko Bela. Ca asa stau lucrurile s-a vazut clar ieri, cind udemeristii din Biroul permanent al Camerei au venit la sedinta insotiti de pesedistii: Marton Arpad de Viorel Hrebenciuc si Lasylo Borbely de Adrian Nastase. “Perechile” arata ca tangoul politic se incinge pe zi ce trece.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Porcii nu zboară: fermierii americani pierd piața Chinei
  • Nu mai poate Putin de sancțiunile europene!
  • Ursula ne-a făcut „parteneri egali” doar cât am fost buni de poză
  • Atac dur la Hidroelectrica. Are prețuri mai mari ca în Canada
  • E oficial: Hansi Flick rămâne la Barcelona până în 2027!
  • „Chefi la Cuțite” – cum s-a transformat gătitul într-un ritual televizat al ridicolului românesc
  • Studiul care spulberă utopia ”zero emisii”. E nevoie de o majorare imposibilă a cantității de materii prime
  • Radu Drăgușin a sărbătorit primul trofeu european cu tricolorul!
  • Inflamația Silențioasă: Inamicul Invizibil din Spatele Multor Boli Moderne
  • Exit mobile version