Cauta

Afacerile cu gheata, imune la criza

In ultimi trei ani, piata de gheata alimentara din România a crescut in medie cu 30%, valoarea pietei fiind in 2008 de aproximativ un milion de euro, se arata pe site-ul antreprenorilor români startups.ro. Potrivit specialistilor, in 2009, tendinta se va mentine, semnele crizei urmind sa se vada pe acest segment abia anul viitor. Din intreaga tara, Bucurestiul vine anual cu cea mai mare cerere de gheata vinzarile fiind influentate de dimensiunea segmentului HoReCa (Hoteluri – Restaurante – Catering) si de cererea din partea firmelor din domeniu. Constanta este al doilea oras din punct de vedere al cererii, datorita sezonului de vara si litoralului. Cea mai mare pondere, in jur de 90%, este detinuta de cuburile de gheata, deoarece se adreseaza celui mai mare segment (consumul casnic si HoReCa), dar sint distribuite si in benzinarii si magazine.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești!
  • Cupa Mondială 2026, record negativ: Cea mai multă poluare din istorie
  • Chiellini schimbă ghetele pe costum! Legendarul fundaș italian devine acționar la LAFC
  • România, pe mâna unui elitism leșinat cu fobie de Trump
  • Polițiștii devin bodyguarzii magistraților. Măsuri de protecție extreme pentru judecători și procurori
  • Fost oficial la Comisia Europeană: UE s-ar putea retrage din Acordul de la Paris
  • Bogăția ascunsă a României. Rezerve uriașe de apă subterană pură
  • Fructul care alungă insomniile: mit sau realitate?
  • Macron e bun de gură, dar nu va rezolva criza migrației
  • Dublă dominație: Israelul nu are rivali pe piețele financiare și în Orientul Mijlociu
  • Exit mobile version