In ultimi trei ani, piata de gheata alimentara din România a crescut in medie cu 30%, valoarea pietei fiind in 2008 de aproximativ un milion de euro, se arata pe site-ul antreprenorilor români startups.ro. Potrivit specialistilor, in 2009, tendinta se va mentine, semnele crizei urmind sa se vada pe acest segment abia anul viitor. Din intreaga tara, Bucurestiul vine anual cu cea mai mare cerere de gheata vinzarile fiind influentate de dimensiunea segmentului HoReCa (Hoteluri – Restaurante – Catering) si de cererea din partea firmelor din domeniu. Constanta este al doilea oras din punct de vedere al cererii, datorita sezonului de vara si litoralului. Cea mai mare pondere, in jur de 90%, este detinuta de cuburile de gheata, deoarece se adreseaza celui mai mare segment (consumul casnic si HoReCa), dar sint distribuite si in benzinarii si magazine.
Scris de Ziarul National
Afacerile cu gheata, imune la criza
Ultimele știri
Călătorul aerian = vaca de muls a companiilor low cost!
Inițial, companiile low cost LC au venit cu un concept nou prin care se scădeau prețurile biletelor de avion prin diverse scheme și manevre...
Inspector superior din cadrul ANAF, reținut de DNA. Procurorii îl acuză de trafic de influență
Un inspector superior din cadrul ANAF a fost reținut de către procurorii DNA, pentru trafic de influență, fiind acuzat că ar fi primit în...
