AcasăNewsZvonul care da fiori mapamondului: noul lider nord-coreean a fost asasinat!

Zvonul care da fiori mapamondului: noul lider nord-coreean a fost asasinat!

Mari agentii de presa au vehiculat o stire aparuta pe net conform careia Kim Jong-un, tanarul lider nord-coreean, a fost asasinat.

Multi analisti cred ca tanarul Kim Jong-un nu e capabil sa conduca tara

Multi analisti militari se dadeau de ceasul mortii la moartea lui Kim Jong-il si investirea fiului sau cel mic, de numai 28 de ani, presedinte al unei puteri nucleare.

Ucis la Beijing

La stirea ca „al mic” a fost asasinat, multi se vor fi simtit usurati, mai ales ca mari agentii mediatice, ca BBC, Fox News si Forbes, o difuzau. La inceput, stirea a aparut pe un site de blogging din China, Weibo, dar nu a fost bagata in seama. Apoi s-a raspandit pe Twitter si alte site-uri de socializare, de unde a facut inconjurul lumii, pentru ca era credibila.
Informatiile indicau ca liderul nord-coreean se dusese la Beijing, la „mentorii” sai, asa cum lasase cu limba de moarte taica-su, iar acolo, doi indivizi l-ar fi asasinat in camera pe care o ocupa la Ambasada Coreei de Nord, fiind si ei la randul lor ucisi de catre garda de corp a lui Kim Jong-un.

Vanzoleala la Ambasada Coreei de Nord

Ambasada Coreei de Nord de la Beijing comemora moartea lui Kim Jong-il

Mesajul a fost trimis initial de un barbat care lucreaza in apropierea Ambasadei de la Beijing. Ulterior, zvonul a capatat greutate cand a fost semnalata o mare vanzoleala in fata ambasadei. ”In fata biroului creste rapid numarul masinilor ajunse la ambasada nord-coreeana”, scria pe  Weibo. „Sunt in jur de 30. Este pentru prima oara cand am vazut o asemenea situatie, sa se fi intamplat ceva in Coreea de Nord?” Internetul s-a umplut apoi de stirea asasinarii tanarului lider. Agentiile internationale de presa nu au verificat informatia, stiut fiind ca Guvernul de la Phenian n-ar fi confirmat o asemenea stire, nici daca era adevarata. Dar este adevarata?  BBC Twitter a anuntat ulterior ca stirea falsa a fost infiltrata in paginile sale. Unii oficiali americani au precizat ca „expertii monitorizeaza situatia si nu s-a constatat vreo activitate anormala in peninsula, nimic care sa sustina zvonul ca liderul nord-coreean ar fi fost ucis”. Neoficiali chinezi au anuntat ca vanzoleala de la Ambasada Coreei de Nord de la Beijing era legata de comemorarea mortii lui Kim Jong-il, tatal actualului lider.

author avatar
Adina Mutar
808 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger