AcasăNewsZvon alarmant in Spania! Generalii pregatesc o LOVITURA DE STAT!

Zvon alarmant in Spania! Generalii pregatesc o LOVITURA DE STAT!

Generalul Juan Antonio Chicharro crede ca o lovitura de stat ar fi justificata

O „poveste” circula prin Spania, si anume ca generalii s-au cam lamurit incotro se indreapta Spania si sunt hotarati sa ia masuri inainte de a fi prea tarziu. Iar masurile presupun o lovitura de stat.

La 23 ianuarie, Catalonia s-a declarat „entitate suverana politic si juridic”, ceea ce a pus paie pe foc. „Patria este mai importanta decat democratia”, a spus generalul Juan Antonio Chicharro.

Fortele Armate si Constitutia

Generalul Juan Antonio Chicharro crede ca o lovitura de stat ar fi justificata

Patria, la ora actuala, are 26% din populatie fara un loc de munca, 55% fiind tineri, iar Guvernul se confrunta cu acuzatii de coruptie.  Decizia Cataloniei de a se declara „entitate suverana” este privita de militari ca un prim pas spre secesiune.  Iar ce parere au ei in aceasta privinta au spus-o la un simpozion despre Fortele Armate si Constitutie, tinut la Gran Pena, un club al militarilor rezervisti, din Madrid.  Moderator a fost Jose Antonio Fernandez  Rodera, redactor sef al publicatiei „Revista juridica militara”. Generalul Juan Antonio Chicharro, seful Marinei pana in 2010, a infierbantat audienta.

„Patriotismul e un sentiment, Constitutia doar o lege”

In primul rand, generalul n-ar fi vrut sa ia cuvantul, dar, „ofensiva Cataloniei l-a obligat sa ia atitudine”. „Exista o preocupare, o incertitudine, o teama printre Fortele Armate, de cand cu demisia generalului Jose Mena, in 2006, pentru ca a sustinut ca este necesara o interventie militara pentru a-i opri pe separatistii din Catalonia”, a spus generalul. Destul de alambicat, generalul a sugerat ca armata are justificare sa dea jos Guvernul „daca cei care trebuie sa apere Constitutia si unitatea indisolubila a tarii nu reusesc sa-si exercite acest rol”.  „Patriotismul este un sentiment, iar Constitutia doar o lege”, care, daca nici nu e respectata, „ce pot face Fortele Armate?”.  Diego Lopez Garrido, purtator de cuvant al socialistilor in Parlament, a cerut Ministerului Apararii sa ia masuri impotriva generalului care, „neglijand codul de disciplina militara, vorbeste de lovituri de stat in public”.

author avatar
Adina Mutar
1.241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger