AcasăNewsZsolt Nagy si Tudor Chiuariu, condamnati in dosarul “Posta romana”!

Zsolt Nagy si Tudor Chiuariu, condamnati in dosarul “Posta romana”!

Fostii ministri ai Justitiei si Telecomunicatiilor Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy au fost condamnati, vineri, la inchisoare cu suspendare, in dosarul “Posta romana”. Zsolt Nagy a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu suspendare, in timp ce Tudor Chiuariu a primit trei ani si sase luni de inchisoare cu suspendare, decizia ICCJ fiind una definitiva.

ICCJ a decis, vineri, condamnarea la patru ani de inchisoare cu suspendare a fostului ministru al Comunicatiilor Zsolt Nagy, iar fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, a fost condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare, tot cu suspendare. Decizia in  dosarul “Posta romana” este una definitiva. Pentru Nagy, Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus un termen de incercare de opt ani, iar pentru Chiuariu, de sase ani, potrivit realitatea.net.

In acelasi dosar, Mihai Toader, fostul director general al Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), a primit patru ani de inchisoare cu suspendare, iar Andrei Marinescu, directorul executiv al Directiei de Dezvoltare Strategica al CNPR a primit trei ani si jumatate, tot cu suspendare.

In data de 27 noiembrie 2012, fostul ministrul al Justitiei Tudor Chiuariu a fost achitat, in acest dosar, pentru abuz in serviciu, de un complet de trei judecatori ai ICCJ. Instanta suprema a retinut atunci, in cazul lui Chiuariu, ca lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii. Fostul ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei Zsolt Nagy a fost condamnat, tot la fondul dosarului, la trei ani si jumatate de inchisoare cu suspendare.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2005 – 2007, printr-un sir de acte nelegale, reprezentantii Postei au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publica a statului in proprietatea privata a SC Imopost Developements SA, demers in care au fost implicati si doi membri ai Guvernului, prin emiterea unui act normativ cu scopul de a „clarifica” situatia juridica a terenului si a favoriza astfel firma mentionata, mai noteaza sursa citata.

Foto: rtv.net

 

author avatar
Alina Costache
299 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger