AcasăNewsZornaie catusele in Reteaua Gay: directorul OTV va fi arestat?

Zornaie catusele in Reteaua Gay: directorul OTV va fi arestat?

Directorul de programe OTV saltat de politie

Directorul de programe OTV saltat de politie

Directorul OTV Doru Iuga, omul de afaceri german Klaus Zander si alte patru persoane au fost retinuti, joi seara, in urma audierilor de la Politia Capitalei, patru fiind acuzati de proxenetism si doi de intretinere de raporturi sexuale cu un minor, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au precizat ca in urma audierilor au fost emise sase ordonante de retinere, inclusiv pentru Doru Iuga si Klaus Zander.

Cei sase, dintre care patru sunt acuzati de proxenetism si doi de intretinere de raporturi sexuale cu un minor, vor fi dusi, vineri dimineata, la Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti, procurorii propunand instantei arestarea lor preventiva. In urma audierilor a peste 20 de persoane, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus punerea sub invinuire a 15 persoane, dintre care patru pentru proxenetism, a declarat, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca. Audierile continua la Politia Capitalei, unul dintre suspecti fiind adus din judetul Maramures.

Persoanele care se prostituau in beneficiul retelei castigau zeci sau sute de lei, in vreme ce proxenetii retineau castiguri de ordinul a mii de lei.

Membrii retelei racolau, de obicei, tineri din medii defavorizate, inclusiv minori fara adapost si le gaseau clienti pentru a se prostitua. Odata ce tinerii incepeau sa castige mai multi bani, ajungeau sa ceara ei insisi sa le fie gasiti clienti si sa fie transportati de proxeneti la locuintele acestora. Majoritatea tinerilor racolati sunt din Bucuresti si judetul Ilfov.

Politistii si procurorii i-au audiat, printre altii, pe Doru Iuga, director la OTV, omul de afaceri german Klaus Zander, omul de afaceri roman Andrei Staicovici, precum si un fotbalist roman din liga a IV-a, care are calitate de martor.

In acest dosar, procurorii Parchetului Capitalei fac cercetari privind infractiuni de proxenetism si prostitutie masculina, fiind vizate 27 de persoane. Pentru prinderea suspectilor au fost efectuate, joi dimineata, 27 de perchezitii in Bucuresti si judetele Ilfov, Constanta, Maramures si Giurgiu.

Actiunea a fost declansata in urma constituirii unui dosar penal la Parchet vizand infractiuni de proxenetism si prostitutie masculina. Toate persoanele implicate in acest caz sunt barbati care aveau fie rolul de proxeneti, fie se prostituau, fie erau clienti. Unii dintre acestia erau proxeneti, dar se si prostituau, iar altii sunt suspectati inclusiv de racolare de minori si act sexual cu un minor.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca Doru Iuga, director de programe la OTV, ar fi unul dintre clientii retelei vizate in ancheta, el nefiind acuzat de proxenetism. Pe de alta parte, Doru Iuga a declarat ca este doar martor in acest dosar.

Potrivit acelorasi surse, procurorii pot cere arestarea preventiva chiar si a clientilor retelei, daca se va dovedi ca acestia au intretinut relatii sexuale cu persoane minore si aveau cunostinta de acest fapt.

 

434 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger