AcasăUtileMeteoZonele țării în care canicula va lovi din nou. Meteorolog ANM: „Şi...

Zonele țării în care canicula va lovi din nou. Meteorolog ANM: „Şi în zona Capitalei vorbim de o încălzire treptată”

sursa foto: Facebook/Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Temperaturile caniculare vor afecta din nou, în zilele următoare, mai multe zone ale țării. Nici Bucureștiul nu va fi ocolit de încălzirea vremii, fiind prognozate, pentru intervalul următor, valori termice specifice caniculei.

Nu vor lipsi însă nici ploile și manifestările specifice instabilității atmosferice.

Canicula va lovi din nou în unele regiuni, de joi începând, unde termometrele vor indica valori de peste 35 de grade Celsius. Așadar, nu sunt vești tocmai bune pentru cei care sperau că, după ce a trecut iulie, luna lui Cuptor, nu vor mai fi perioade caniculare în România.

Alina Șerban, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a explicat, marți, la ce să ne așteptăm din partea vremii în zilele ce vin. Și anume că în perioada următoare vremea se va încălzi treptat, astfel că joi, vineri și chiar sâmbătă în unele zone – din Muntenia și Moldova – se vor înregistra temperaturi situate în prag de caniculă.

Meteorolog: Temperaturile maxime vor atinge și vor depăși din nou pragul caniculei

Vorbim de o încălzire treptată în zilele următoare, astfel încât temperaturile maxime vor atinge și vor depăși din nou pragul caniculei, respectiv valori termice de 35 de grade.

Joi, vineri, sâmbătă şi duminică sunt zile în care se vor înregistra astfel de temperaturi în cea mai mare parte a Munteniei, în partea de sud a Moldovei, izolat în Oltenia și în zona continentală a Dobrogei.

În restul țării, temperaturile vor depăși doar ușor valori de 30 de grade, dar va fi mai cald oricum decât astăzi și mâine, când temperaturile pornesc de la 25-26 de grade în estul Transilvaniei, până la cel mult 30-32 de grade în partea de sud a teritoriului”, a precizat, marți Alina Șerban, într-o intervenție la Antena3.

Cât de cald va fi joi în Capitală

Totodată, în câteva zone ale teritoriului își vor face simțită mai puternic intensificările vântului. Marți, în zona litoralului, iar miercuri, în sud-estul țării -unde sunt prognozate rafale de 45-55km/h.

De asemenea, meteorologul ANM a anunțat și la ce să se aștepte locuitorii Capitalei, în privința valorilor termice, în a doua parte a săptămânii.

„Mâine ușor mai cald de atât, tot în regiunile sudice şi sud-estice, cu 34 de grade, izolat chiar 35 de grade, în condițiile în care astăzi vorbim de intensificări ale vântului, viteze mai mari în zona Dobrogei 55-65km/h pe litoral și mai mult de atât, peste 70km/h acolo unde, de altfel, ne regăsim sub incidența unui mesaj de atenționare meteorologică cod galben ce vizează acest aspect de intensificări ale vântului.

Aceste intensificări se vor menține și pe parcursul zilei de mâine în partea de sud-est a teritoriului, la viteze mai mici, este drept, 45-55km/h.

Şi în zona Capitalei vorbim de o încălzire treptată. În zilele următoare, vorbim de temperaturi de caniculă, 35-36 de grade, poate chiar 37 de grade joi, vineri şi sâmbătă, în condițiile în care și ploile își fac apariția.

În plus, pot apărea şi fenomene specifice instabilității atmosferice: averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului aproape în fiecare după-amiază”, a precizat meteorologul Alina Șerban, marţi, la postul TV menționat.

 

author avatar
Andrei Coman
363 afisari
Zenville

Ultimele știri

Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?

Ben Davies, fundașul stânga al lui Tottenham, s-a accidentat și va rata restul acestui sezon. Destiny Udogie, titularul postului, ratează și el finalul acestei...

Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când...

Mai sunt doar câteva zile până când credincioșii ortodocși vor sărbători Sfintele Paști.Și cum, conform tradiției, în Joia Mare multe gospodine încep deja...
proger