AcasăNewsZona euro va reintra in recesiune

Zona euro va reintra in recesiune

George Osborne, ingrijorat de retrogradarea Marii Britanii

Dupa o palida – si putin credibila – crestere economica in 2012, statele zonei euro vor reintra in recesiune in acest an si abia in 2014 se asteapta la rezultate pozitive.

George Osborne, ingrijorat de retrogradarea Marii Britanii

Comisa Europeana (CE) estima  la sfarsitul anului trecut o crestere economica de minimum 0,1% in zona euro pentru 2013, insa a fost nevoita sa revizuiasca in scadere previziunile. Drept urmare, zona euro va reintra in recesiune economica in acest an, iar autoritatile de la Bruxelles prognozeaza o scadere cu 0,3% a PIB-ului cumulat al statelor care urilizeaza moneda unica. Pentru Romania, CE estimeaza o crestere economica de 1,6% in 2013 si de 2,5% in 2014.

Inca un deceniu de criza

Desi nu face parte din zona euro, si Marea Britanie va avea serioase probleme economice, dupa ce agentia Moody’s  i-a retrogradat ratingul „AAA” la „AA1”. Ministrul britanic al finantelor, lordul George Osborne, sustine ca retrogradarea este o grea lovitura data Regatului Unit, iar analistii economici avertizeaza ca, in actualele conditii de recesiune, Marea Britanie nu-si va redobandi calificativul AAA mai devreme de zece ani.

author avatar
Arpad Dobre
175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger