AcasăNewsZiua Unirii: Sute de persoane participa la manifestarile organizate la Iasi

Ziua Unirii: Sute de persoane participa la manifestarile organizate la Iasi

(foto: doxologia.ro)

Sute de persoane luau parte, marti dimineata, la manifestarile organizate de Ziua Unirii, la Iasi. In scurt timp va incepe ceremonialul religios si cel al depunerii de coroane din partea oficialitatilor, urmand sa aiba loc, de asemenea, si defilarea garzii de onoare.

(foto: doxologia.ro)

Circa 400 de persoane se adunasera, marti, in jurul orei 9, pentru a lua parte la ceremoniile organizate in Piata Unirii din Iasi, pentru a marca implinirea a 153 de la Unirea Principatelor Romane. Manifestarile au inceput cu un spectacol folcloric, artisti cunoscuti de muzica populara urmand sa urce pe scena amplasata in piata, potrivit Mediafax.

Incepand cu ora 10.00, in fata statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza vor avea loc un un ceremonial religios, discursuri ale oficialitatilor, ceremonialul depunerii de coroane, defilarea garzii de onoare si Hora Unirii. La manifestari si-au anuntat prezenta liderii USL Crin Antonescu si Victor Ponta. La ceremoniile dedicate Unirii Principatelor Romane a fost invitat si presedintele Traian Basescu, insa acesta nu a confirmat prezenta.

De asemenea, incepand cu ora 12.00, participantii sunt invitati la o masa traditionala cu fasole cu carnati, ceai cald, colaci si vin fiert. De la ora 17.30, pe bulevardul Stefan cel Mare este programata retragerea cu torte, la care vor participa o suta de militari. Ceremoniile se vor incheia in piata Palatului Culturii, cu un spectacol sustinut de Andra, Marcel Pavel si Zdob si Zdub, la finalul concertului fiind programat un foc de artificii.

Anul trecut, presedintele Traian Basescu a participat la manifestarile de la Iasi prilejuite de Ziua Unirii Principatelor, fiind huiduit si fluierat de multime in mai multe randuri de cele peste o mie de persoane prezente la eveniment.

463 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger