AcasăNewsZiua și cutremurul în zona Vrancea! Detalii despre seismul de joi, 26...

Ziua și cutremurul în zona Vrancea! Detalii despre seismul de joi, 26 noiembrie

Ziua și cutremurul în zona Vrancea! Detalii despre seismul de joi, 26 noiembrie (sursa foto: rtv.net)

O nouă mișcare telurică s-a produs în Vrancea, zona cunoscută drept cea mai activă din punct de vedere seismic de la nivelul întregii țări. Este a treia zi la rînd când în zona Vrancea au loc seisme, toate de intensitate mică.

Din câte au anunțat specialiștii de la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul de joi dimineață, care a avut loc la ora 8 și 18 minute, a avut 2,8 grade pe Richter și s-a produs în zona Vrancea – Buzău, la o adâncime de 136 de kilometri.

Miercuri, 25 noiembrie, în aceeași zonă a țării au avut loc două cutremure. Unul la 11 și 55 de minute, care a avut 2.4 grade pe Richter, produs în județul Vrancea, și celălalt de 3,3 grade de Richter, înregistrat de aparatele specialiștilor la ora 00:15, în zona Vrancea -Buzău.

De asemenea, în ziua de 24 noiembrie, la ora 02:07, un cutremur slab, de 2,8 grade avusese loc în zona Vrancea -Buzău, la adâncimea de 66 de kilometri.

E de precizat faptul că în decursul acestei luni în țară s-au produs mai multe seisme. Dar și că în luna octombrie, în România au avut loc două cutremure medii. Unul s-a produs în 22 octombrie, la ora 23 și 21 de minute, în zona Vrancea, și a avut 4 grade pe Richter, iar celălalt, de 4,2 grade, a fost înregistrat de seismografe în ziua de 30 octombrie, la ora 00:39, în Moldova – Vaslui.

author avatar
Cristina Stefan
319 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger