AcasăNewsZiua Regalităţii. Tronul Regelui Carol I, scos la lumină prima dată în...

Ziua Regalităţii. Tronul Regelui Carol I, scos la lumină prima dată în ultimii 70 de ani (VIDEO)

tronul-regelui-carol-IZiua Regalităţii. Tronul Regelui Carol I, scos la lumină prima dată în ultimii 70 de ani

Muzeul Naţional de Artă a deschis Sala Tronului şi a prezentat publicului tronul Regelui Carol I, pentru prima dată în ultimii 70 de ani. Tronul este fabricat din lemn aurit şi ornat cu pietre preţioase.

Aceste eveniment a venit de Ziua Regalităţii şi s-a bucurat de un succes enorm, vizitatorii admirând îndelung toate obiectele din muzeu care au aparţinut familiei Regale.

De ce este un tron special?

În primul rând, Tronul regal a fost folosit între anii 1885 şi 1947 de către toţi monarhii României. Odată cu venirea la putere a comuniştilor, a fost mutat dintr-un loc în altul, până când i s-a pierdut urma.

Apoi, s-au dus multe lupte pentru recuperarea scaunului regal. A fost recâştigat şi dus la Muezul Goleştilor din judeţul Argeş, iar acum, pentru prima dată după 70 de ani, a ajuns din nou în Sala Tronului din fostul Palat Regal, actualul Muzeu Naţional de Artă.

Evenimentul are loc în urma unui parteneriat dintre Muzeul Național de Artă și Muzeul Golești.

Ziua Regalității este sărbătorită, astfel, printr-un dublu act simbolic: deschiderea spațiilor istorice cu acces gratuit către public și expunerea tronului Regelui Carol I.

author avatar
Andrei Ștefan
178 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger