AcasăNewsZiua Portilor Deschise pentru Copii: duminica, 1 iunie, la sediul M.A.I.

Ziua Portilor Deschise pentru Copii: duminica, 1 iunie, la sediul M.A.I.

Ministerul Afacerilor Interne va invita duminica, 1 iunie, intre orele 09.00 – 12.00, la cea de a VI – a editie a „Zilei Portilor Deschise”, organizata cu prilejul Zilei Internationale a Copilului.

Astfel, cei dornici sa se familiarizeze cu specificul activitatilor M.A.I. vor avea ocazia sa viziteze standurile expozitionale ale Politiei Romane, Politiei de Frontiera, Jandarmeriei, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Directiei Generale de Pasapoarte, Directiei pentru Evidenta Persoanei, Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, Arhivelor Nationale.

Copiii, si nu numai, vor avea posibilitatea de a vizita si interiorul cladirii – salile de festivitati, balconul care marcheaza inceputul democratiei postbelice in Romania.

Totodata, in parcarea sediului M.A.I., vor fi expuse autovehicule si mijloace specifice de interventie ale politistilor, jandarmilor, politistilor de frontiera si pompierilor, precum si un elicopter din dotarea Inspectoratului General de Aviatie.

De asemenea, cei mici sunt asteptati de catre specialistii criminalisti, cainii politisti, robotul pirotehnic, motociclistii si echipajele speciale ale Politiei Rutiere, luptatorii trupelor speciale si echipele de salvatori ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Tinerii interesati de o cariera intr-una dintre structurile Ministerului Afacerilor Interne vor avea ocazia sa cunoasca oferta educationala a unitatilor de invatamant, iar studentii Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” vor fi in masura sa prezinte detalii celor care vor sa urmeze o cariera de politist, jandarm, pompier, arhivist.

Copiii si adultii sunt asteptati in intervalul 09:00 – 12:00 la sediul institutiei din Piata Revolutiei nr. 1 A. Pentru accesul in cladirea Ministerului Afacerilor Interne, copiii peste 14 ani si adultii trebuie sa prezinte la intrare documentul de identitate.

author avatar
eNational
460 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger