AcasăNews1 Decembrie: Ziua Portilor Deschise la Palatul Victoria

1 Decembrie: Ziua Portilor Deschise la Palatul Victoria

(foto: gov.ro)

Romanii pot vizita Palatul Victoria in cadrul “Zilei Portilor Deschise”, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

(foto: gov.ro)

Mai multe sali de la etajul 1 din sediul Guvernului vor putea fi vizitate gratuit intre orele 9:00 si 13:00, premierul Victor Ponta fiind gazda pentru vizitatori intre orele 9:00 si 10:00. Accesul in Palatul Victoria se va face pe la intrarea principala, urmand ca Sala de Sedinte a Guvernului, Sala de Ceremonii si Sala de primiri oficiale sa poata fi vizitate de cei doritori.

“Programul acestei actiuni este unul extins si pentru perioada de dupa festivitatile care vor avea loc la Arcul de Triumf, tocmai pentru a permite tuturor doritorilor sa participe la ambele momente”, se arata intr-un comunicat emis de Executiv.

Si Muzeul Militar National “Regele Ferdinand” va organiza de 1 Decembrie, in intervalul orar 09:00-17:00, „Ziua Portilor Deschise”. Muzeul National de Istorie a Romaniei va oferi publicului un spectacol de folclor sustinut de Ansamblul Folcloric Doinita al Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti. Vizitatorii sunt asteptati la expozitiile permanente Tezaur Istoric si Lapidarium – Copia Columnei lui Traian, iar de la ora 13.00 la un spectacol folcloric de muzica si dans care va avea loc pe esplanada muzeului.

Tot in Capitala va avea loc, de la ora 12:00, la Catedrala, slujba patriarhala „Te Deum”. Opera Nationala Bucuresti ofera publicului piesa “Oedipe” de George Enescu, incepand cu ora 18:30, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. Incepand cu ora 17:40, in Piata Tricolorului din fata Palatului Cercului Militar National vor avea loc un ceremonial militar si un concert de cantece ostasesti. Intre orele 17:00 si 19:00 va avea loc retragerea cu torte pe traseul Palatul Cercului Militar – Bdul Regina Elisabeta – Piata Operei – Bdul Eroilor Sanitari – Bdul Eroilor – Str. Gheorghe Marinescu – Sos. Cotroceni – Piata Leu – Bdul Vasile Milea – sediul Regimentului 30 Garda si Protocol “Mihai Viteazul”, potrivit Jandarmeriei.

author avatar
Andra Nesu
733 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger