AcasăNewsZiua Portilor deschise la MApN, cu prilejul Zilei NATO in Romania

Ziua Portilor deschise la MApN, cu prilejul Zilei NATO in Romania

La 12 ani de cand tricolorul a fost arborat oficial la sediul NATO, la cateva zile de la aderarea tarii noastre la Alianta Nord-Atlantica, la sediul Ministerului Apararii este organizat un eveniment menit sa celebreze Ziua NATO in Romania.

Astfel, sediul ministerului condus de Mihnea Motoc – situat pe strada Izvor, la numarul 110- va fi deschis publicului, incepand de dimineata si pana la ora 13, fiind o zi a Portilor Deschise.

In tot acest interval, doritorii pot vizita o expozie de tehnica militara, dar si standuri de prezentare, unele continand obiecte de inventica. Toate pot fi admirate in curtea sediului MApN, din cate mentioneaza reprezentantii institutiei. In programul evenimentului a fost trecuta si o ceremonie militara dedicata momentului aderarii Romaniei la Alianta.

Va reamintim ca, din septembrie 2004, s-a stabilit, prin lege, ca in prima duminica din aprilie se celebreaza Ziua NATO in Romania. Tara noastra a aderat oficial la NATO pe 29 martie 2004, ulterior depunerii instrumentelor de ratificare avand loc, pe 2 aprilie acelasi an, ceremonialul de arborare a drapelului autohton la sediul NATO de la Bruxelles.

Sursa foto: Facebook/Ministerul Apararii Nationale

119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger