AcasăNewsZiua Poliției Române. Angajații din MAI o celebrează cu proteste în stradă

Ziua Poliției Române. Angajații din MAI o celebrează cu proteste în stradă

politistiZiua Poliției Române. Angajații din MAI o celebrează cu proteste în stradă

Polițiștii români vor marca Ziua Poliției Române în stradă. Sindicaliștii angajaților din Ministerul Afacerilor Interne sunt nemulțumiți de tăieri ale veniturilor salariale și ale pensiilor.

Mai multe acţiuni de protest sunt programate să se desfăşoare, joi, în Capitală. Protestul organizat de Sindicatul Europol se va desfășura între orele 10.00 și 14.00, în fata MAI.

„Dacă nu vreți să fim din nou fraierii sistemului, dacă nu vreți tăieri ale veniturilor salariale, dacă vreți aplicarea Legii salarizării 153/2017, dacă vreți ca pensiile militare să fie indexate, dacă v-ați săturat de discriminările salariale, dacă v-ați săturat de incompetența șefilor, haideți la protest!”, au transmis reprezentanții Sindicatului Europol.

Polițiștii se plâng că le sunt încălcate drepturile

Și Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI protestează, tot de la ora 10.00, dar la Guvern. „Continuăm protestele, întrucât Guvernul și Parlamentul au legiferat, afectând drepturile economice și profesionale ale familiei noastre ocupaționale, ale pensionarilor și ale celorlalți angajați din România, dar și pe fondul încălcării grosolane a drepturilor omului în România.

De asemenea, facem APEL la polițiști, la personalul contractual, la polițiștii în rezervă/retragere să fie alături de noi la aceste acțiuni de protest, în număr cât mai mare, pentru că dacă nu vom câștiga această luptă pentru drepturile noastre, pentru demnitate și respect, va fi doar o chestiune de timp ca lucrurile să intre pe un făgaș distructiv pentru sistemul de Ordine Publică, cu efecte negative pentru întreaga societate românească. Suntem siderați de tendințele dictatoriale pe care unii oficiali le transmit, de divizare a societății românești, de fracturare a voinței oamenilor, a demnității lor”, au arătat reprezentanții SNPPC.

În fiecare an, la 25 martie, odată cu sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, este sărbătorită Ziua Poliţiei Române. Ziua nu a fost aleasă întâmplător pentru că între instituţia poliţienească şi momentul Bunei Vestiri, evocat în Noul Testament, există o legătură. Pe primul steag al instituţiei care a purtat în trecut denumirea de Agie se găseşte scena în care Maica Domnului primeşte de la înger – Buna Vestire.

author avatar
Andreea Vlad
422 afisari

3 COMENTARII

  1. Fiindcă le-au scăzut veniturile din camătă, Duduienii anunță că vor disponibiliza 50 de polițiști!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger