AcasăNewsZIUA PAMANTULUI celebrata de GOOGLE printr-un DOODLE simpatic!

ZIUA PAMANTULUI celebrata de GOOGLE printr-un DOODLE simpatic!

Google celebreaza, luni, Ziua Pamantului, demonstrandu-si sustinerea pentru protectia mediului printr-un logo special, foarte simpatic, interactiv, care prezinta succesiunea de anotimpuri si trecerea de la zi la noapte.

Anotimpurile sunt reprezentate sub forma unei animatii, primavarea fiind cea care deschide succesiunea de imagini, litera „G” de la „Google” fiind redata de florile de pe o pajiste.

Unele elemente din imagine pot fi accesate si creaza modificari ale logoului: de exemplu un click pe nori determina schimbarea anotimpurilor, pot aduce ploi, vant, sau chiar ninsori, insa pot aduce si primavara. De asemenea un click pe una dintre intrarile in pesterile din formatiunile muntoase va face ca din interior sa iasa un urs.

Pe data de 22 aprilie, in fiecare an, se sarbatoreste Ziua Pamantului (Earth Day), celebrata initial in Statele Unite in perioada in care a inceput sa se discute tot mai des despre mediul inconjurator. Ziua Pamantului a fost proclamata de senatorul american Gaylord Nelson in anul 1970, avand drept scop trezirea interesului clasei politice fata de mediu. In primul an, Ziua Pamantului a inregistrat un adevarat succes, fiind celebrat de aproximativ 20 de milioane de americani, in principal de tineri si chiar foarte tineri.

In anul 1990, deja peste 200 de milioane de persoane, din 141 de tari au transformat Ziua Pamantului intr-o manifestare foarte ampla, uniti fiind de dorinta de a milita pentru un viitor mai bun al planetei. Ziua Pamantului a avut un rol esential in aducerea in prim plan a problemelor de mediu, fiind infiintata si o organizatie – Earth Day Organization, care are filiale in peste 170 de tari, in prezent.

Acum, peste 500 de milioane de oameni din intreaga lume celebreaza Ziua Pamantului, pe 22 aprilie.

Google isi modifica frecvent logoul pentru a marca diferite evenimente speciale sau pentru a omagia personalitati ale culturii universale.

author avatar
Alina Costache
501 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger