AcasăNewsZIUA NATIONALA: Bucurestenii au venit cu miile, la Arcul de Triumf, sa...

ZIUA NATIONALA: Bucurestenii au venit cu miile, la Arcul de Triumf, sa vada parada de 1 decembrie! (GALERIE FOTO)

Masini de interventie, blindate sau nu, tancuri, militari romani, dar si straini trecand pe sub Arcul de Triumf, la parada militara de Ziua Nationala – 1 decembrie. Mii de bucuresteni, dar nu numai, au iesit din case, cu steaguri, fulare sau palariute tricolore, sa vada, duminica dimineata, defilarea din Capitala.

Odata scapati de grija ca ceata ar putea da tuturor planurile peste cap, iar elicopterele si avioanele sa nu poata survola perimetrul e deasupra Bulevardului Kiseleff, si incurajati de soarele destul de prietenos, oamenii au pornit din timp de acasa, ca sa nu piarda inceputul ceremoniei.

Unii au venit si anii trecuti la Arcul de Triumf. Si dovada ca stiau la ce sa se astepte, n-au asteptat sa se faca 11 fara ceva, sa ajunga sa se instaleze intr-un loc strategic, de unde sa poata urmari cat mai bine parada militara. Cei care nu au respectat principiul vechi de cand lumea -„cine se trezeste de dimineata, departe ajunge”- n-au fost la fel de norocosi si s-au vazut nevoiti sa se accepte ca nu vor vedea la fel de bine, sau chiar deloc, traditionala defilare.

Au fost multi parinti care si-au adus copiii sa vada parada de 1 decembrie. Iar micutii lor au fost impresionati de ceremonie. Incantati au fost si cei care au gasit ca e cazul sa apeleze la solutii extreme pentru a nu rata parada de 1 decembrie, daca tot au iesit din casa special pentru asta. Si n-au fost putini cei care s-au catarat pe banci, pe garduri, dar si in copaci. Cei mai putini rabdatori au gasit si ei, pana la urma, o varianta de rezerva. „Vedem la televizor, fata” sau „prindem parada in reluare” – sunt doar doua dintre solutiile pe care trecatorii prinsi in imbulzeala le-au auzit din multime.

[nggallery id=491]

author avatar
Cristina Stefan
553 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger