AcasăNewsZIUA NATIONALA A ROMANIEI. La Buzau s-au calcat in picioare pentru sarmale!...

ZIUA NATIONALA A ROMANIEI. La Buzau s-au calcat in picioare pentru sarmale! VIDEO

Peste o mie de persoane care au asistat, joi, la manifestarile organizate in municipiul Buzau de Ziua Nationala s-au calcat in picioare pentru o portie de fasole sau sarmale, o situatie similara fiind si la Sarata Monteoru, unde ANTREC a lansat un program turistic intitulat „Drumul sarmalelor”.

Spre deosebire de alti ani, buzoienii au participat, joi, in numar foarte mare la manifestarile dedicate Zilei Nationale a Romaniei, punctul cel mai asteptat al evenimentului fiind cel in care s-au impartit 3.000 de portii de mancare: carnati cu fasole, sarmale, de post sau cu carne, si vin fiert, masa fiind oferita din banii Consiliului Judetean Buzau.

Peste o mie de oameni s-au calcat in picioare la cortul unde a fost distribuita mancarea, amplasat in fata Prefecturii Buzau, pentru a primi cate o caserola cu mancare si un pahar cu vin fiert, busculada avand loc sub ochii jandarmilor.

In acest an, Consiliul Judetean Buzau a alocat 100.000 de lei pentru manifestarile de 1 Decembrie, care au cuprins si o defilare a Garzii de onoare si un concert de muzica populara.

Tot de Ziua Nationala, ANTREC Buzau a lansat, in statiunea Sarata Monteoru, un program turistic intitulat „Drumul sarmalelor”, si la acest eveniment oamenii inghesuindu-se pentru o portie de sarmale traditionale ori preparate dupa retete speciale: sarmale in foi de paltin, umplute cu carne de pastrav, sarmale in dovleac, sarmale din ciuperci, din carne de curcan sau carne de oaie.

Bucatarii din pensiunile buzoiene au expus zeci de platouri cu sarmale, dar si bucate specifice zonei Buzaului si Vrancei.

„In judetul Buzau, de fapt in toata tara, sarmalele se prepara in feluri diferite. Se folosesc carne de porc, de vita, frunze diverse, iar gustul difera de la o zona a tarii la alta. Drumul Sarmalelor incepe astazi la Buzau si va continua spre Moldova, mai intai in Vrancea, apoi va ajunge si in Transilvania. Sigur vor fi multi turisti care vor alege acest program”, a spus Cristina Partal, presedinte ANTREC Buzau.

Ea a precizat ca pensiunile buzoiene au lansat „Drumul Sarmalelor”, care este un „program de turism gastronomic”, dupa ce s-a constatat ca din ce in ce mai multi turisti straini cer sarmale in meniuri.

author avatar
Ciprian Purice
326 afisari

2 COMENTARII

  1. Asa va fi si la anul la alegeri, daca votezi mafia statala portocaiu-verzulie a lui basescu, primesti o sacosa si o portie de fasole cu (rahati era sa zic) ceva acolo.Cu acest scop v-au adus in halul asta de saracie, dar nu sunt numai ei de vina, unde va este demnitatea si caracterul?Va rog votati-i ca sa nu le intrerupeti hotiile planificate de la anul si la multi ani.Ati vazut ce nasol este cand cineva va strica planurile, asa si cu mafihotii astia, nu le stricati planurile, mai sunt multi care nu au ajuns miliardari, ca membrii famigliei basiste, ar fi pacat sa-i deranjati.Cel mai mult imi para rau ca acest popor, devenit populatie, se comporta ca o turma atunci cand puterea statala mafiota le arunca pe jos ceva de mancare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger