Cauta

Ziua Nationala a Romaniei la Busteni

Ziua Nationala a Romaniei a fost sarbatorita, la Busteni, in prezenta a sute de localnici, turisti, precum si a oficialitatilor locale. In fata primariei, toti cei prezenti au cantat si au dansat Hora Unirii, impreuna cu Ansamblul Folcloric ”Perinita” al Centrului Judetean de Cultura Prahova.

Primarul Emanoil Savin a organizat o adevarata explozie de romanism cu ocazia Zilei Nationale

La Monumentul ”Ultima Grenada” si la Cimitirul Eroilor din curtea Bisericii Domnesti au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor romani si au fost depuse coroane de flori, iar corul de elevi, sub indrumarea profesorului Marin Guster, a intonat cantece specifice sarbatorii.

In discursul sau, Emanoil Savin, primarul orasului Busteni, a mentionat urmatoarele: ”Astazi, 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, aduc un omagiu de recunostinta eroilor neamului care s-au jertfit pentru implinirea idealului national. 1 Decembrie a reprezentat momentul implinirii unui vis al romanilor din vechiul regat si al celor din provinciile romanesti aflate sub stapanire straina, acela al realizarii unitatii nationale.(…)

Astazi, dupa momentul 16 noiembrie  2014, Statul Roman  a castigat o lupta a democratiei si a libertatii de actiune si de exprimare. Este un moment bun,  de entuziasm colectiv si de incredere. Trebuie sa ramanem uniti pentru ca acest moment de euforie sa se transforme intr-o reusita pentru toti romanii. La multi ani ,Romania!”

Ca si in anii precedenti, ceremenoia s-a desfasurat in prezenta consilierilor locali, a reprezentantilor unitatilor de turism din localitate, a Politiei Locale, a Jandarmeriei Montane Busteni, a Pompierilor, Salvamontului si nu in ultimul rand a veteranilor de razboi.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version