AcasăNewsZiua Nationala a Romaniei la Busteni

Ziua Nationala a Romaniei la Busteni

Primarul Emanoil Savin a organizat o adevarata explozie de romanism cu ocazia Zilei Nationale

Ziua Nationala a Romaniei a fost sarbatorita, la Busteni, in prezenta a sute de localnici, turisti, precum si a oficialitatilor locale. In fata primariei, toti cei prezenti au cantat si au dansat Hora Unirii, impreuna cu Ansamblul Folcloric ”Perinita” al Centrului Judetean de Cultura Prahova.

Primarul Emanoil Savin a organizat o adevarata explozie de romanism cu ocazia Zilei Nationale

La Monumentul ”Ultima Grenada” si la Cimitirul Eroilor din curtea Bisericii Domnesti au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor romani si au fost depuse coroane de flori, iar corul de elevi, sub indrumarea profesorului Marin Guster, a intonat cantece specifice sarbatorii.

In discursul sau, Emanoil Savin, primarul orasului Busteni, a mentionat urmatoarele: ”Astazi, 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, aduc un omagiu de recunostinta eroilor neamului care s-au jertfit pentru implinirea idealului national. 1 Decembrie a reprezentat momentul implinirii unui vis al romanilor din vechiul regat si al celor din provinciile romanesti aflate sub stapanire straina, acela al realizarii unitatii nationale.(…)

Astazi, dupa momentul 16 noiembrie  2014, Statul Roman  a castigat o lupta a democratiei si a libertatii de actiune si de exprimare. Este un moment bun,  de entuziasm colectiv si de incredere. Trebuie sa ramanem uniti pentru ca acest moment de euforie sa se transforme intr-o reusita pentru toti romanii. La multi ani ,Romania!”

Ca si in anii precedenti, ceremenoia s-a desfasurat in prezenta consilierilor locali, a reprezentantilor unitatilor de turism din localitate, a Politiei Locale, a Jandarmeriei Montane Busteni, a Pompierilor, Salvamontului si nu in ultimul rand a veteranilor de razboi.

author avatar
National
260 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger