AcasăNewsZIUA NATIONALA A ROMANIEI: Mii de bucuresteni au venit sa vada parada...

ZIUA NATIONALA A ROMANIEI: Mii de bucuresteni au venit sa vada parada de la Arcul de Triumf

(foto: Agerpres)

UPDATE: Parada militara de la Arcul de Triumf, organizata de Ziua Nationala a Romaniei, a durat aproximativ o ora si s-a incheiat cu onorul Garzii de Onoare a Regimentului 30 Garda „Mihai Viteazul”. Conform estimarilor reprezentantilor Jandarmeriei, care au vegheat la buna desfasurare a evenimentului, la defilare au asistat circa 15.000 de oameni.

Inca de la primele ore ale diminetii de sambata, 1 decembrie, de ZIUA NATIONALA A ROMANIEI, bucurestenii au venit la Arcul de Triumf, pentru a asista la traditionala defilare ce va incepe la ora 11. La eveniment vor participa seful statului, Traian Basescu, premierul Victor Ponta, presedintele senatului, Crin Atonescu, dar si alti politicieni si reprezentanti ai institutiilor statului.

(foto: Agerpres)

Mii de copii, tineri, parinti si bunici s-au pozitionat deja de o parte si de alta a Bulevardului Kiseleff din Capitala, pentru a putea sa vada cat mai bine parada, iar numarul bucurestenilor care vin sa vada defilarea continua sa creasca. Vremea este frumoasa si destul de calda.

Peste 1.500 de militari si vehicule apartinand Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor, Serviciului Roman de Informatii si Serviciului de Protectie si Paza vor defila la parada organizata cu ocazia implinirii a 94 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. De asemenea, mai multe elicoptere si avioane militare vor survola zona Arcului de Triumf.

Manifestarile organizate de 1 decembrie in Capitala au inceput sambata, la ora 8, cu ceremonia depunerii de coroane de flori la Monumentul „Eroilor militari romani cazuti la datorie” din fata Palatului National al Copiilor si la Monumentul „Ostasului Necunoscut” din Parcul Carol I.

613 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger