AcasăNewsZiua "mitingului diasporei". Cateva mii de persoane, in Piata Victoriei (VIDEO)

Ziua „mitingului diasporei”. Cateva mii de persoane, in Piata Victoriei (VIDEO)

In Piata Victoriei are loc, in aceasta vineri, „mitingul diasporei”, cum a ajuns sa fie cunoscut in spatiul public, un protest la care se asteapta sa participe un numar insemnat de romani, unii dintre ei veniti din afara tarii, de unde si denumirea sub care a ajuns sa fie cunoscuta manifestarea.

 

UPDATE: Pe masura ce au trecut orele, in Piata Victoriei s-au adunat cateva mii de persoane.

UPDATE 2 – In jurul orei 16.20, un grup insemnat de oameni s-a indreptat rapid catre poarta principala de intrare in curtea Guvernului, lasand impresia ca ar fi incercat sa intre. Imediat, jandarmii s-au mobilizat. In zona au ajuns, din cate se poate vedea din imaginile transmise live de televiziunile de stiri, trupele speciale.

UPDATE: In jurul orei 16, cateva sute de persoane se aflau in scuarul din fata sediului Executivului. Cu steaguri tricolore, vuvuzele, mesaje scrise, pe care le vor a ajunge in atentia guvernantilor si nu numai.

De altfel, in urma cu aproximativ o ora, Jandarmeria Romana a ales sa clarifice, mai exact sa nege, un zvon care a circulat in cursul acestei zile. Iata mesajul postat pe pagina oficiala de Facebook a institutiei: „DEZINFORMARE

Recent, in spatiul public au aparut informatii false conform carora, coloane de masini sunt oprite si blocate de jandarmi la intrarea in Capitala pentru a nu ajunge in Piata Victoriei. De fiecare data, cand vor aparea astfel de informatii, le vom verifica temeinic. Aceasta informatie nu s-a confirmat. Va multumim!”

[youtube]OOoN-ADLQ-U[/youtube]
[youtube]uEK2dSW1wTE[/youtube]

Deja in zona din fata Guvernului se afla mai multe zeci de persoane venite pentru acest protest la care sunt asteptati sa participe romani din randul celor nemultumiti de actuala guvernare.

Zilele trecute, Primaria Capitalei anunta ca mitingul de vineri nu are organizator.

sursa foto: capturi Antena3

255 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger